Ciclisme

Arriba la 3a edició de la Retrotrobada de Berga, més oberta i participativa que mai

Arriba la 3a edició de la Retrotrobada de Berga, més oberta i participativa que mai

La Retrotrobada torna amb força Berga, amb la voluntat de convertir-se en un “punt de trobada de bicis clàssiques”, tal com explica Albert Vilardaga, vicepresident del Club Esquí Berguedà (CEB). Aquest tercer any, l’organització vol “que sigui la consolidació a nivell nacional d’una de les curses de ciclisme clàssic”. “Qui participa és -també- part activa, però és maca de veure-la”, ha assegurat en roda de premsa.

AMADO

Miquel Amado i Oriol Rego, durant la roda de premsa de la presentació de la Retrotrobada 2016. FOTO: Aleix Camprubí

A més, segons ha explicat Miquel Amado, membre de la junta del CEB, esperen créixer en participant, passant dels 130 de l’any passat a uns 160. Amado també ha apuntat que “només hi ha 2 curses a Catalunya d’aquest caràcter”.

OriolRegoUna de les novetats més marcades d’aquest 2016 serà la voluntat d’obertura de la prova, ampliant les activitats durant tot el cap de setmana. “Volem que no només sigui per a amants del ciclisme, com més gent millor”, ha assegurat Oriol Rego, organitzador de la trobada.

La Retrotrobada d’enguany serà el diumenge 16 d’octubre. La sortida serà a les 9 del matí a El Vall, i es farà la passejada per la comarca, amb un recorregut de 65 kilòmetres, amb arribada a Berga. A més, durant tot el dia al Passeig de la Indústria, hi haurà el 2n Mercat de la Bici Clàssica.

retrotrobadaprogramaL’edició d’aquest any, però, “transcendeix de la prova”, tal com ha explicat Vilardaga. “Volem fer un cap de setmana que recreï el ciclisme dels anys 60″, ha dit. Per això, ja divendres, al local dels Castellers de Berga, es donarà la benvinguda, a càrrec d’Isaac Vilalta (Volata), acompanyada del passi del vídeo Ciao Pirla, de l’artista Oscar D’Aniello.

El dissabte arribarà carregat d’actes. Més enllà de l’entrega de dorsals (de 16.00 h a 18.00 h, al vestíbul del local dels Castellers), de 18.00 h a 20.00 h es farà el recorregut Ciclohistòric, una ruta per a tota la família i per a qualsevol tipus de bicicleta, que servirà per conèixer més coses sobre la ciutat. A les 20.30 h, al mateix local dels Castellers, hi haurà la xerrada ‘Sud Amèrica a vista de pedal’, a càrrec d’Adrià Escrich i Maria Xandri, seguit d’un sopar de germanor i, a les 22.30 h, una actuació de Carles Belda.

Els requisits per a participar seguiran sent els mateixos que en les altres edicions. Caldrà tenir una bicicleta fabricada l’any 1998 o abans, per tant, bicicletes de ferro, amb pedals de clic, els cables de frens per davant del manillar, i altres característiques.

AlbertVilardaga

El vicepresident del CEB, Albert Vilardaga, durant la roda de premsa. FOTO: Aleix Camprubí

L’Ajuntament de Berga celebra i agraeix iniciatives com aquesta. Segons ha explicat la regidora d’Esports, Mònica García, “són les que ens agrada recolzar“. “Les clàssiques aporten més riquesa a la ciutat de Berga”, ha assegurat.

Les inscripcions per a la 3a edició de la Retrotrobada ja estan obertes. Podeu accedir-hi a través del lloc web del CEB o fent clic aquí.

 

Vídeo promocional de la Retrotrobada 2016

 

Albert Vilardaga Ciclisme Club Esquí Berguedà Miquel Amado Mònica Garcia Oriol Rego Retro Retrotrobada

Comentaris