Natació, Ciclisme, Atletisme

Torna la Sailfish aquest cap de setmana

Andreas Dreitz creua la línia de meta en primera posició, en la passada edició. FOTO: Elisabeth RubioAndreas Dreitz creua la línia de meta en primera posició, en la passada edició. FOTO: Beth Rubio Garcia

És una de les cites més importants del calendari esportiu berguedà. La Sailfish Half Triatló de Berga arriba a la 6a edició més consolidada que mai i aconseguint eliminar l’enrenou sobre la seva continuïtat a la ciutat.

Els inscrits d’enguany han sigut 801, una xifra lleugerament inferior a la de l’any passat, amb 925 participants inicials (663 dels quals es van acabar presentant i 613 van finalitzar la prova). De fet, les inscripcions d’aquesta edició, que es van tancar el passat dimarts dia 13, comptaven amb un topall de 900 registres. De totes maneres, xifres més que positives per a la mitja marató berguedana.

On sí que hi ha hagut un augment d’atletes ha sigut en la modalitat de relleus, que passa de 25 a 45 grups de participants. Aquesta va ser, precisament, una de les grans novetat de l’any passat, i va acabar essent valorada positivament pels organitzadors i aconseguit una gran acceptació per part de participants, seguidors i aficionats.

Pel que fa al recorregut, no hi ha canvis substancials respecte als altres anys. 1,9 kilòmetres de natació al Pantà de la Baells, 84 en bicicleta fent dues voltes al circuit (Berga – Cal Rosal – Gironella – Puig-Reig – Casserres – L’Espunyola – Avià – Berga), amb més de 1.000 metres de desnivell acumulat, i 21 de cursa, recorrent 3 vegades un circuit urbà per la ciutat de Berga. L’únic canvi del recorregut en la cursa a peu, que torna al seu traçat original, després que el passat 2015 sigues escurçat.

Michael Göhner parteix com a gran favorit de l’edició 2016, i seria ben estrany que no arribés primer a meta. De fet, l’alemany arriba amb possibilitats d’establir un nou rècord per a la Sailfish Berga. Les lesions de darrera hora de Jordi Matos, el segon classificat de l’any passat, i de Jose Luis Cano, aplanen el camí a Göhner. Pel que fa a la categoria femenina, Mercè Tusell, segona de la darrera edició, és l’atleta amb més números d’endur-se la prova.

sail2L’alemany Andreas Dreitz va ser el guanyador de la passada edició de la Sailfish, la 5a., establint un nou rècord de la ciutat, amb un temps de 3 hores, 51 minuts i 2 segons. El van acompanyar al podi Jordi Matos i l’atleta del JAB Berga Team, Sergi Puigmal. En la categoria femenina la guanyadora va ser Judith Corachán, seguida de Mercè Tusell i Maria Ortega de Miguel.