Atletisme

L’avianesa Maria Beringues es proclama subcampiona del món de Km Vertical a Itàlia

L’avianesa Maria Beringues es proclama subcampiona del món de Km Vertical a Itàlia

La corredora avianesa Maria Beringues, de només 18 anys, és subcampiona del món de KM Vertical de la seva categoria (de 18 a 20 anys). Aquest cap de setmana l’avianesa ha participat als Campionats del Món de Skyrunning al massís del Gran Sasso d’Itàlia amb la selecció espanyola. Beringues ha finalitzat dues curses, una divendres i l’altre diumenge, i s’ha endut tres medalles cap a casa.

kmvertical

Divendres, 29 de juliol, va quedar segona al KM Vertical, de 3,5 quilòmetres i mig i de 1.000 metres de desnivell, amb un temps de 56 minuts i 10 segons.  Per a Beringues, va ser un resultat sorprenent: “com que era una crono i sortíem cada 30 segons, no vaig saber que havia quedat segona fins que vaig ser a l’arribada i la resta de participants van anar arribant. No m’ho esperava”, afirma l’avianesa, que només va ser superada per la catalana Laia Aguilar. La italiana Giorgia Felicetti va completar el podi.

Diumenge, 31 de juliol, Maria Beringues va participar a la Gran Sasso Skyrace, de 21,60km i de 2226m de desnivell positiu. En aquesta ocasió, Beringues va tornar a pujar al podi, però ho va fer en tercera posició. La pròpia corredora ha reconegut que “va ser una cursa molt dura perquè vaig estar més de 4 hores corrent i feia molta calor”. De fet, la d’Avià ha explicat que, fins al tram final de la cursa, quan el seleccionador, Fernando Rosa, li va comunicar quina era la seva posició real a la classificació, no es pensava que estava “en temps de fer podi”. Era així, i Beringues va creuar la línia d’arribada després de 4 hores i 13 segons. La catalana Laia Aguilar va repetir victòria i es va convertir en doble campiona del món de la seva categoria, i la sud-africana Hayley Preen va ser segona.

beringues_skyrace

Segona posició a la classificació combinada

Beringues va completar un cap de setmana gairebé immillorable amb una tercera medalla. La segona posició de divendres i la tercera de diumenge van permetre a l’avianesa quedar subcampiona de la classificació combinada, que es conforma tenint en compte la suma dels resultats del KM Vertical i els de l’Skyrace.

D’aquesta manera, la jove i prometedora corredora d’Avià ha passat amb nota la seva primera experiència als campionats del món del massís del Gran Sasso. “Era una oportunitat nova. La selecció espanyola em va escollir per anar-hi i sabia que hi hauria molt nivell, que hi hauria gent d’arreu del món“, afirma. Per si això fos poc, la selecció espanyola, amb Maria Beringues a les seves files, es va proclamar campiona del món per nacions, ja que va ser el país que més medalles es va endur al final del camp de setmana.

podiberingues

FOTOS. Maria Beringues s’ha fet un fart de pujar al podi aquest cap de setmana: divendres, com a segona classificada del KV; i diumenge, com a tercera de la Skyrace i com a membre de la selecció espanyola, campiona per nacions / Arxiu Particular

Campionat del Món Gran Sasso Itàlia Maria Beringues

Comentaris