Atletisme

Núria Picas veu molt complicat participar a l’Ultra Pirineu 2016

Núria Picas veu molt complicat participar a l’Ultra Pirineu 2016

Núria Picas no ha confirmat la seva participació a l’Ultra Pirineu 2016 i, de moment, no té intenció de fer-ho. Aquesta ha estat la idea que la pròpia atleta ha volgut transmetre a Entre Rivals i AquiBerguedà.cat. Tot i que figura en la llista d’inscrits a la prova, actualment Picas està lesionada i l’únic que té en ment és recuperar-se. Aquest passat cap de setmana, l’atleta manresana amb residència a Berga va haver d’abandonar a la Buff Epic Trail d’Aigüestortes per una recaiguda en l’esguinç al turmell que ja arrossegava des de feia un temps.

La manresana ha confirmat a aquest mitjà que es tracta d’un esguinç “potent” i que ara mateix “no penso en tornar a competir, sinó en recuperar-me al 100%”. Segons Núria Picas, el seu “és un esport molt dur que li exigeix estar al 100% físicament, però també mentalment”. En aquest sentit, l’atleta considera que en aquests moments no està al seu màxim nivell i, per tant, ara per ara descarta participar a l’Ultra Pirineu d’aquest any. “No em vull posar pressió, perquè si me la poso, anirà malament”, afirma.

Una Ultra Pirineu que segueix sent un referent mundial

La Salomon Ultra Pirineu serà un any més una de les 5 proves d’Ultra distància puntuables per les Skyrunner World Series, amb 110km de distància i un desnivell positiu de 6.8000m. La prova, amb sortida i arribada a Bagà, transcorre pel Parc Natural de Cadí Moixeró i se celebrarà els dies 24 i 25 de setembre.

A més, es tracta de l’última prova de les sèries, per la qual cosa atorgarà als participants un 20% de puntuació extra per la classificació final. Per aquest motiu, l’Ultra Pirineu d’aquest any té garantida la presència dels millors corredors del panorama mundial. En l’apartat femení, però, tot apunta que Núria Picas, una de les referents mundials i la gran sensació a Catalunya, optarà per continuar amb la seva recuperació, convertint-se així amb una de les grans absents.

FOTO. Moment en què Núria Picas va guanyar la Diagonale des Fous 2015, a l’illa de la Reunió, l’octubre passat / AUTOR: BUFF.es (via Twitter)

Núria Picas Ultra Pirineu 2016

Comentaris