General

Els gossos més àgils d’Europa seran a Guardiola de Berguedà la setmana vinent

Els gossos més àgils d’Europa seran a Guardiola de Berguedà la setmana vinent

Les instal·lacions de l’Hotel El Jou seran l’escenari de El Jou Summer Agility Competition, que se celebrarà del 3 al 7 d’agost. La competició, organitzada pel Club d’Agility Ciutat Comtal, comptarà amb guies i gossos vinguts d’arreu d’Europa, així com també catalans i espanyols.

L’agility és un esport que consisteix en què un gos ha de superar una sèrie d’obstacles de manera neta i el més exacte possible a contrarellotge seguint les indicacions del seu guia. Generalment, els animals participen sense cap tipus de corretja ni joguines que puguin dirigir la seva cursa. A més, el guia no ha de mantenir cap tipus de contacte físic amb el gos o amb alguna de les tanques, excepte quan es produeixi algun accident que ho requereixi. D’aquesta manera, l’agility es basa en l’obediència canina i en la capacitat del guia de comunicar-se amb el seu gos a través de la veu i el llenguatge corporal.

Les competicions estan previstes per cada matí. A les 9 del matí començaran les actuacions cada dia i s’allargaran fins aproximadament les 3 de la tarda. Pel que fa als equips de gossos i guies, s’estructuraran en 3 nivells competitius: el grau 1, on hi competiran els gossos novells; el grau 2, on hi haurà els gossos que puntuen pel Campionat d’Espanya; i el grau 3, on s’hi engloben els gossos i guies que participen en el campionat del món. De fet, alguns dels gossos que  la setmana que ve seran a Guardiola de Berguedà participen o han participat en Campionats Europeus i Mundials recentment.Aquest any, a més, la competició compta amb tres jutges d’alt nivell, que són Luis Narciso, de Portugal, Ramon Poble, de Caldes de Montbui, i Emilio Pedrazuela, que ve de Madrid.

Paral·lelament, dijous 4 d’agost, el camp de futbol de Guardiola de Berguedà acollirà el 1r Open d’Agility del municipi, emmarcat dins els actes de la Festa Major 2016. Començarà a les 8 del vespre i, per tant, serà en horari semi-nocturn.

Agility El Jou Summer Agility Competition esports canins Guardiola de Berguedà

Comentaris