Atletisme

El berguedà Ivan Camps acaba 18è al Campionat del Món de Marató de Muntanya

El berguedà Ivan Camps acaba 18è al Campionat del Món de Marató de Muntanya

Ivan Camps s’està fent un lloc entre els millors corredors de muntanya del món. L’atleta berguedà, de només 21 anys, ha aconseguit una meritòria 18a posició al Campionat del Món d’Skyrunning 2016 en la modalitat de Marató de Muntanya. La prova, de 42 quilòmetres, s’ha celebrat aquest cap de setmana passat a Aigüestortes (Vall de Boí), juntament amb les modalitats d’Ultra (105km), Mitja Marató (21km) i Km Vertical (de 2,8km i 1.030m de desnivell positiu).

Camps va escollir la Marató, tot i que ja ha fet bones actuacions en proves més llargues com per exemple l’Ultra Pirineu, on el propi atleta ja ha confirmat que tornarà a participar en l’edició d’aquest any (24 i 25 de setembre). A l’Epic Trail d’Aigüestortes, l’atleta berguedà va competir de tu a tu amb els millors del món: “la veritat és que no m’esperava quedar tan amunt. Era un campionat del món i lluitar contra els millors del món sempre és complicat”, afirma en declaracions per Entre Rivals i AquíBerguedà.cat.

 

Camps, però, va donar la talla. Va arribar en 18è lloc d’un total de gairebé 500 participants, just darrera del seu company de marca (Buff), Zaid Ait Malek, segon classificat a la passada Ultra Pirineu. El guanyador de la marató va ser el norueg Stian Angermund-Vik, que es va imposar al britànic Tom Owens i a l’espanyol Ismail Razga. Pel que fa a la resta d’atletes dels Mountain Runners del Berguedà, Albert Cabra va entrar en 77a posició masculina i Ivan Lianes va ser 150è.

En categoria femenina, les coses tampoc van anar gens malament per les atletes de la comarca. Rosa Valls, d’Olvan, va finalitzar en 12a posició, mentre que Júlia Font, dels Mountain Runners del Berguedà, va ser 16a. La guanyadora en noies va ser l’atleta espanyola Maite Maiora.

Núria Picas abandona en la prova gran

Les coses no van anar tan bé a Núria Picas a la prova gran, de 105km. La manresana resident a Berga, que havia guanyat les dues edicions anteriors de l’Ultra, es va lesionar el turmell i va haver d’abandonar. Els guanyadors de la prova van ser l’espanyol Luis Alberto Hernando, en categoria masculina, i la francesa Caroline Chaverot, en femenina. Pel que fa als atletes dels Mountain Runners, Genís Calves va ser 48è i Joaquim Angles va haver d’abandonar.

A la prova curta, de 21km, els guanyadors van ser el francès Gonon Francois i la noruega Yngvild Kaspersen. Pel que fa als de casa, Ferran Sabata, dels Mountain Runners, va acabar la prova a la posició 69.

FOTO. Sortida de la Marató de Muntanya de l’Epic Trail d’Aigüestortes / AUTOR: Buff España

Albert Cabra Epic Trail Aigüestortes Ferran Sabata Genís Calves Ivan Camps Ivan Lianes Joaquim Angles Júlia Font Núria Picas Rosa Valls Skyrunning 2016

Comentaris