General, Ciclisme

Avià acollirà la primera Berguedà Bike Marathon

Avià acollirà la primera Berguedà Bike Marathon

Avui s’ha presentat a l’Ajuntament d’Avià la Berguedà Bike Marathon, puntuable pel Campionat d’Espanya de BTT MARATÓ (XCM). Es disputarà el proper 17 de setembre i no només s’hi  podrà competir professionalment, sinó que els aficionats i amants del ciclisme de muntanya també podran formar-hi part.

Ho han explicat avui Toni Reig, Director del Consell Català de l’Esport; Lluís Soler, responsable de la comissió de BTT de la Federació Catalana de Ciclisme; Patrocini Canal, Alcaldessa de l’Ajuntament d’Avià i Albert Balcells, gerent d’Ocisport, empresa organitzadora de la cursa.

13528301_1753488081606996_5507325680203757286_o

Aposta forta per l’esport d’Elit i de Base

Tal i com ha destacat Patrocini Canal, tot i ser una iniciativa privada, l’Ajuntament acull de bon grat la Berguedà Bike Marathon, ja que complementa l’oferta turística del poble no només pel què fa l’esport d’elit, sinó que també l’esport amateur.

La celebració d’aquest Campionat a Avià, atorga a la petita població berguedana el privilegi de reunir els millors bikers nacionals. Segons Lluís Soler, actualment hi ha corredors catalans al top 10 a nivell europeu, per tant apunta a que la Berguedà Bike Marathon tingui una bona acollida i pugui arribar a l’objectiu dels 600 participants.

Un esdeveniment que la Real Federación Española de Ciclismo (RFEC) ha concedit a la Federació Catalana de Ciclisme juntament amb el club EC Bike Catalunya-Ocisport. I és que segons Toni Reig, el conjunt d’Ocisport, la Federació Catalana de Ciclisme i l’Ajuntament d’Avià han treballat durament per a poder tirar endavant aquesta primera edició de la Berguedà Bike Marathon, un esdeveniment que de ben segur fomentarà el patrimoni natural i excepcional que tenim al Berguedà per a la practica del ciclisme en general.

Recorregut exigent

En la presentació també ha assistit Josep Puig, promotor de la cursa; la ciclista Sandra Santanyes, actual campiona de la disciplina i l’atleta local Pau Bartoló.

Com ja hem comentat, hi haurà dues opcions de participació; una més curta pels que desitgin realitzar la marxa popular de 45 quilòmetres i una segona opció de 85 quilòmetres, amb 2.500 metres de desnivell positiu, gran part rodadora amb petites zones tècniques. Un recorregut que no es pot publicar fins que s’hagin realitzat les inspeccions tècniques, però que segons ha comentat Pau Bartoló, serà un terreny de molt contrast que no deixarà indiferent a ningú.

La cursa decidirà els campions d’Espanya de Marató, títol que està en mans de José Márquez i Sandra Santanyes. La campiona d’Espanya confirma que lluitarà per revalidar el triomf de 2014, segons l’atleta de Sabadell poder córrer a casa sempre és important i el Berguedà té un terreny semblant al que acostumo a entrenar.

Prova amb projecció internacional

Tal i com ha comentat Lluis Soler, durant el transcurs de la Berguedà Bike Marathon un delegat de la Unió Ciclista Internacional (UCI) es desplaçarà fins Avià per tal de veure com es desenvolupa la prova per així valorar si en un futur la Berguedà Bike Marathon es pot realitzar en àmbit internacional o no.

Les inscripcions per a la primera edició de la Berguedà Bike Marathon estaran disponibles a partir de les 12 del migdia d’avui mateix a ticketoci.net per a la marxa de 45 quilòmetres i a la web de la Real Federación Española de Ciclismo per a la marxa i Campionat d’Espanya d’XCM de 85 quilòmetres.

Vídeo promocional de la prova:

Federació Catalana de Ciclisme Ocisport Pau Bartoló Real Federación Española de Ciclismo Sandra Santanyes

Comentaris