Futbol, C AT Gironella, C AT Gironella B

El Gironella fa un pas de gegant cap a la salvació (0-2)

El Gironella fa un pas de gegant cap a la salvació (0-2)

Lliçà de Vall i Gironella jugaven aquest diumenge un partit a vida o mort de cara a les seves aspiracions de salvació. Els locals, per la seva part, es trobaven a cinc dels gironellencs i tenien probablement l’última oportunitat per intentar salvar-se; per altra banda, els gironellencs sabien que una victòria els apropava moltíssim a la salvació matemàtica, sabent els resultats que havien aconseguit els seus rivals. Al final, la bona dinàmica i el saber estar dels de Ponti es va imposar, i els gironellencs van aconseguir una victòria vital que els deixa molt a prop de la salvació.

El partit va començar amb els locals tenint el domini, pressionant molt i dificultant la sortida de pilota dels gironellencs, probablement ajudats més pel cor que pel cap. Després d’uns primers minuts de tempteig, els locals van tenir alguna ocasió per avançar-se en el marcador, sobretot a pilota parada, la seva arma més perillosa. Amb la pilota en joc, els de Ponti semblaven tenir les idees més clares però les impressions mostrades la setmana passada a casa semblava que es repetien en un inici dubitatiu.

Amb aquest panorama, Guille va tenir les dues primeres amb dos remats de cap que no van trobar porteria. El primera va marxar alt i el segon, després de pentinar-la, va sortir molt arran del pal de la porteria defensada per Chiscu. Per part gironellenca, els mitjos no acabaven d’entrar en joc i com hem dit, l’alta pressió dificultava el seu joc. Però a mesura que avançaven els minuts, els de Ponti es trobaven més còmodes i els jugadors importants en la creació començaven a aparèixer. Després d’una passada de Ferran Prat cap a Safont, el mig va enviar una passada a l’espai per Pau Ragués però la centrada va ser aturada pel porter. S’anaven entonant els visitants en la sortida de pilota i passada la mitja hora de joc, Rafa va atestar el primer cop pels vallesans. Després d’una gran jugada individual de Pau Ragués per banda dreta atacant, l’extrem va realitzar una centrada que va ser rematada per Rafa tot sol al segon pal, aconseguint el 0-1.

El gol va ser un cop molt dur pels locals, que van intentar sobreposar-se amb alguna acció a pilota parada però els visitants també milloraven en aquest aspecte respecte al començament. I quan tot feia indicar que s’arribaria al descans amb la mínima avantatge a favor dels gironellencs, en els millors moments dels de Ponti, després d’una bona jugada col·lectiva va arribar el 0-2. Els mitjos van combinar per dins, fent arribar la pilota a Àngel que la va deixar de cara per Safont. Quan aquest ho tenia tot de cara per xutar a porteria, el berguedà es va inventar una passada per Maza que va sorprendre tota la defensa. El lateral va superar el seu marcador i va realitzar una passada per Rafa que va connectar un xut de primeres. Aquest va ser aturat per Oscar, però Maza va seguir molt bé l’acció, es va anticipar a tota la defensa local i va aprofitar el refús per posar el 0-2 a l’electrònic. Amb aquest marcador es va arribar al descans.

A la represa, la tònica va ser la mateixa. Els locals van arriscar ja d’entrada proposant una defensa formada per només tres homes i amb empenta, una empenta que va durar pocs minuts. Els gironellencs es van fer amos i senyors de la pilota i van controlar la situació en molts trams de la segona part, tot i que encara hi havia algunes imprecisions. Els de Ponti van tenir moltes ocasions per ampliar l’avantatge en el marcador però les rematades no van trobar porteria.

Miqui no va poder connectar una bona rematada al primer pal després d’una jugada col·lectiva. Els 1×1 de Pau Ragués –que va imposar-se en cada acció al seu marcador- seguien fent molt de mal però les centrades no trobaven rematador i eren refusades pels locals, que també arribaven bé al tall quan hi havia passades de la mort. En atac, però, la proposta era molt pobre i els gironellencs només van patir a pilota parada. L’àrbitre va anul·lar un gol a Bonet per fora de joc clar després d’una parada de Chiscu i, a l’altre àrea, va fer el mateix amb un de Rafa que va caure en fora de joc després d’una desmarcada en diagonal. En els últims minuts, els locals podrien haver retallat distàncies amb alguna pilota puntual penjada a l’àrea però Chiscu ho va evitar. A l’altre àrea, Miki no va poder finalitzar una bona jugada després d’un control extraordinari i un xut d’Èric va ser aturat fàcilment per Bastida. Ja en els últims minuts del partit, els locals van pecar d’impotència i van realitzar faltes que no tocaven. Una per darrera a l’alçada del genoll sobre Èric i unes mans de Jordi que van tallar un contraatac claríssim, ambdues sancionades per l’àrbitre amb targeta groga.

El xiulet final va certificar la victòria dels de Ponti per 0-2, tot i que com hem dit podia haver estat més amplia. Els locals ho tenen difícil per salvar-se, ja que es troben a cinc punts del Caldes i en resten només sis per jugar però encara tenen opcions. Per la seva banda, els de Ponti es col·loquen onzens a la taula i podran certificar matemàticament la seva salvació en la pròxima jornada al Municipal de Gironella contra el Joanenc.

FITXA TÈCNICA

CF Atlètic Gironella: Francisco Manuel Rodriguez, Guillem Maza, Ferran Prat, Guifré Dalmau, Rafael Zafra, David Safont, Ferran Sibila, Pau Ragués, Pol Ginestà, Antoni Sibila, Àngel de la Concepción. També van participar: Miquel Noguera, Marc Oses, Josep Arqué, Adrià Sellarés i Èric Santmartí.

CF Lliçà d’Avall: Oscar Bastida, Guillem Resina, Santiago Rodriguez, Agustí Planas, Jordi Canadell, Raul Olivé, Victor Garcia, David Bonet, Albert Muñoz, Joan Colome, Alex Paredes. També van participar: Tomoaki Kobayashi, Victor Quiñones, Antonio Alejandro Rodriguez i Jaume Puig.

Declaracions del segon entrenador de l’equip, Ivan Cortizo:

C AT Gironella Futbol

Comentaris