General

Un gol matiner tomba a un Gironella superior (1-0)

Un gol matiner tomba a un Gironella superior (1-0)

Un gol quan tot just s’havien disputat 3 minuts de partit va posar per davant el Sant Quirze. El marcador ja no es va moure més tot i que els homes de Jordi Pont van fer més que mèrits per empatar i fins i tot per arribar a guanyar el partit però la falta d’encert en la finalització els va condemnar. L’arbitratge no va ajudar i al final els tres punts es van quedar al Vallés. El Gironella torna a ser cinquè d’últim.

El partit va començar de la pitjor forma possible pels gironellencs. Quan encara no havien tingut ni temps de situar-se sobre el terreny de joc, com aquell qui diu, una pilota a l’espai va acabar a peus d’Arnau després que Chiscu desviés l’1 per 1 del mig amb ell. El refús lateral va anar a parar als peus del mateix jugador que va connectar una bona centrada. Aquesta, amb tota la mala sort, va ser refusada per Chiscu però es va colar a la porteria, significant l’1-0. Pràcticament en la següent jugada, Antoni, l’autor del primer gol, va tenir el segon però el seu xut va marxar desviat. I aquí es van acabar totes les ocasions dels locals.

El Gironella va anar entrant a poc a poc al partit i va començar a generar perill. La primera gran ocasió va ser a peus d’Àngel, però el seu remat va sortir molt centrat. Un xut de Safont també va ser aturat pel porter i un altre de Rafa va marxar alt per poc. Àngel en va tenir una altra després d’una passada interior però la seva definició amb la puntera va ser aturada pel partit. Però, tot i ser clares, cap no es pot comparar amb la de Ferran Sibila. Després d’una bona jugada col·lectiva, el migcampista va entrar a l’àrea en situació d’1 contra 1 amb el porter. El gironellenc va ser desequilibrat però, en comptes de deixar-se caure a terra, va intentar acabar la jugada. La pilota va anar plorant cap a la porteria i per mala fortuna, va topar contra el pal i el refús va anar a parar a les mans del porter. L’àrbitre no va voler assenyalar un penal molt clar que probablement hauria canviat el signe del partit.

Totes aquestes ocasions van anar acompanyades d’una crescuda important dels gironellencs en el partit. Els de Ponti tenien la pilota, dominaven el ritme i les ocasions eren clares i nombroses. Per part local, dos contraatacs acabats amb xuts van ser ben aturats per Chiscu. La defensa estava segura però tot i això el resultat seguia sent de 1-0, amb el que es va arribar al descans.

A la represa, la tònica va ser la mateixa. Un Gironella atacant constantment i tenint moltes ocasions, mentre que els locals només es dedicaven a defensar. Els 20 primers minuts de la represa van ser boníssims i hi van tornar a haver moltes ocasions. Un xut d’Àngel va ser aturat pel porter, un altre de Pau després d’una jugada d’estratègia va topar contra el mateix Àngel quan anava dirigit a porteria i inexplicablement, un 1×1 de Rafa amb el porter no va entrar a la porteria. La sensació era que els visitants aconseguirien empatar el partit però els minuts passaven i el gol no arribava. Per part local, alguna jugada aïllada causava problemes als gironellencs però les ocasions no eren gens clares. A mesura que s’apropava el final, però, el cansament i el plantejament defensiu dels vallesans va provocar que els de Ponti no generessin tantes ocasions. Tot i això, una gran jugada de Maza va ser rematada per Rafa i treta per un defensa quan anava en direcció a porteria; dues faltes de Pau no van trobar porteria i el linier va anul·lar per fora de joc inexistent una acció quan Rafa es quedava sol davant del porter.

A falta de cinc minuts pel final, els visitants ho van seguir intentant i van passar a jugar amb defensa de tres, moment en què el Sant Quirze hauria pogut sentenciar el partit al contraatac. Chiscu va intervenir de forma providencial en dues ocasions per evitar el segon però els atacants no van poder completar la feina i els de Ponti van marxar de buit del camp del Sant Quirze. Amb el xiulet final, els gironellencs perdien un partit en el qual havien merescut molt més.

Els berguedans baixen fins al 14è lloc, amb 35 punts, 5 per sobre del Lliçà D’Avall, que marca el descens amb 30 punts. El futbol de vegades és injust i els de Ponti hauran de realitzar un partit similar el cap de setmana que ve per guanyar el San Lorenzo a casa en un partit vital i poder-se apropar una miqueta més a la salvació. El rival és el 10è classificat, amb 39 punts.

 

FITXA TÈCNICA

FC Sant Quirze del Vallès: Llorenç Granado, Víctor Soria, Jordi Argemi, Luis Alejandro Varon, Adrià González, Arnau García, Antoni Murillo, Francisco Miguel Jerez, Oriol Salse, Juan Manuel Fernández, José Antonio Millán. També van participar: Marc Alfonso, Maurici Alfaras, Alex Aguilera, Oscar Molina, Miguel Àngel Linares.

CF Atlètic Gironella: Francisco Manuel Rodríguez, Guillem Maza, Ferran Prat, Ignasi Mena, Guifré Dalmau, Rafael Zafra, David Safont, Ferran Sibila, Pau Ragués, Antoni Sibila, Àngel de la Concepción. També van participar: Miquel Noguera, Èric Santmartí, Artur Feliu, Adrià Sellarès.

 

Declaracions del segon entrenador de l’equip, Ivan  Cortizo:

Comentaris