Futbol, UE Avià

Tocarà patir (1-0)

Tocarà patir (1-0)

Jugar en un grup tan igualat té aquestes coses. La Unió Esportiva Avià encadena  set partits sense conèixer la victòria i la seva situació a la classificació ha fet un gir de 180 graus. Els avianesos són a sis punts del descens, a falta de 4 jornades pel final. La permanència és a tocar però cal superar aquesta mala ratxa per garantir-la.

Aquesta tarda, els d’Oliver Ballabriga han jugat a Andorra, davant un rival que buscava la victòria per posar terra pel mig entre ell i els del Berguedà. El partit podria haver caigut cap a qualsevol dels bàndols, però finalment s’ha quedat al Principat. 1 a 0 pels andorrans i un Avià que allarga una perillosa mala ratxa de resultats.

El partit ha començat amb dos equips que jugaven amb molt de respecte cap al rival. Durant la primera meitat, les ocasions han brillat per la seva absència, mentre que la climatologia ha condicionat el seu joc. Feia molt de vent a la Borda Mateu i això tots dos equips ho han notat.

A la represa, la tònica ha seguit pràcticament igual, però l’Andorra ha tingut més encert. Al minut 53, s’ha plantat a l’àrea amb perill i Emili Garcia ha deixat glaçat al conjunt del Berguedà enviant la pilota al fons de la xarxa. Ha estat un cop francament dur pels avianesos, però quedaven encara 40 minuts de partit i l’empat era possible. Com no podia ser d’altra manera, els homes de Ballabriga ho han intentat i les han tingut. La més clara, en el tram final de partit, als peus d’Edu Garcia.

Amb la derrota i a l’espera que es completi la jornada, l’Avià queda en una zona delicada. És onzè, amb 42 punts, a 6 del Lloret, que és el primer dels equips que baixaria a Segona. Queden 12 punts en joc, però l’Avià té la sort que torna a casa: després de dos partits consecutius com a visitant -a Sants i a Andorra- els avianesos rebran al Farners la setmana que ve. Malgrat tot, no serà fàcil. El Farners és l’equip més en forma de la lliga: encadena cinc victòries consecutives i nou partits sense conèixer la derrota.

Després del partit, el capità de la UE Avià, Joan Noguera, ha explicat en declaracions per Entre Rivals que la situació ara mateix és delicada, però que té la certesa i la confiança que se superarà. Escolta l’entrevista íntegrament:

 

 

CF Andorra Joan Noguera Primera Catalana

Comentaris