Futbol, C AT Gironella

El Gironella remunta però no sentencia, i acaba perdent dos punts al descompte (2-2)

El Gironella remunta però no sentencia, i acaba perdent dos punts al descompte (2-2)

Gironella i Castellar jugaven aquest diumenge un partit vital per les aspiracions de salvació dels dos. Un partit que va tenir de tot i que al final es va acabar resolent amb un empat, que deixa als dos equips en la mateixa situació a la taula classificatòria faltant només cinc jornades. Els vallesans es van avançar al minut 37 a la sortida d’un córner. Prèviament, el domini havia estat gironellenc, amb diverses ocasions per obrir el marcador. A la represa, els homes de Ponti van aconseguir remuntar el partit. Però quan semblava que els dos punts es quedarien a Gironella i els berguedans farien un pas de gegant cap a la salvació, Oscar va empatar el matx.

El partit va començar amb els gironellencs tenint el control de la pilota, davant un Castellar que esperava replegat al seu camp. Els de Ponti proposaven el joc, tot i aquest no era fluid, a causa de la forta calor i de les imprecisions dels seus jugadors, sobretot els del centre del camp. Els centrals treien molt bé la pilota des de darrere però quan aquesta arribava a la zona de progressió, l’última passada no era precisa. Amb aquest panorama, els visitants només intentaven crear perill amb transicions ràpides però Chiscu pràcticament no havia d’intervenir. Quan ho havia de fer era per fer-ho amb els peus i el porter va tornar a estar encertat una tarda més.

La primera gran ocasió va ser a peus de Safont. Després d’un gran moviment d’Àngel, el punta va quedar-se sol davant del porter i va decidir realitzar una passada enrere per Safont, que arribava sense marca. El migcampista, però, no va poder connectar una bona rematada i la pilota va marxar alta. La segona clara ocasió va ser a peus d’Àngel. Amb una gran combinació col·lectiva, la pilota va arribar als peus de Pau Ragués que va posar una gran centrada que el davanter va rematar de primeres i Ismael va evitar l’1-0.

I en el futbol diuen que qui perdona ho acaba pagant. I així va ser. Abans, però, els gironellencs van crear perill en dues jugades a pilota parada però els homes que entraven a rematar no van poder precisar la seva rematada. I precisament, en una jugada a pilota aturada després d’una diagonal en una transició ofensiva dels visitants, va arribar el 0-1. La jugada va acabar amb córner. Aquest va ser executat per Quesada al primer pal i Enric va avançar-se a tota la defensa local per connectar un bon remat que es va col·lar per l’esquadra de la porteria de Chiscu, sense que el porter hi pogués fer res. D’aquesta forma, es va arribar al descans.

A la represa, els gironellencs van sortir amb la idea de capgirar el marcador, essent conscients de la importància que tenia el partit de cara a la salvació. Amb un ritme de pilota més elevat, els de Ponti movien la pilota d’un cantó a l’altre però seguien sense estar afinats en els metres finals. El desgast era cada vegada més gran pels dos equips però el gol de l’empat no arribava. El plantejament dels visitants s’accentuava amb el pas dels minuts i els contraatacs agafaven protagonisme. En un d’aquests, es va reclamar penal de Maza sobre Maca però l’àrbitre no hi va veure res. A més, les pèrdues de temps per part dels visitants començaven a ser una constant.

Però quan semblava que el partit s’encallava pels gironellencs, Pau Ragués va aconseguir desencallar-lo amb un potent xut de falta que va col·lar-se pel primer pal. L’empat va donar ales al Gironella que va realitzar uns 10 minuts següents molt bons. Safont va tenir el 2-1 a les seves botes després d’una gran pujada pel lateral de Maza però la seva rematada va sortir desviada. Salla, que es trobava al costat del pal la va enviar a gol però l’àrbitre el va anul·lar per fora de joc. I només 3 minuts després de la primera, Safont va poder refer-se. Maza va tornar a guanyar molt bé la línia de fons i va realitzar una passada de la mort. Aquesta, ara sí, va arribar a peus de Safont i el seu xut va acabar a l’interior de la xarxa, culminant la remuntada dels locals.

Rafa va tenir la sentència als seus peus després d’una brillant combinació entre Pau, Safont i Ferran però el seu xut va estavellar-se contra el pal. I a partir del minut 80, i amb un gran desgast físic acumulat, els gironellencs van fer un pas enrere. Això va permetre que els visitants comencessin a penjar pilotes a l’àrea, que van ser ben defensades pels gironellencs fins al minut 90. En aquest minut, fatídic ahir pels de Ponti, Silva va pentinar una pilota que va arribar als peus de Maca. Aquest va realitzar una bona centrada i Oscar la va enviar al fons de la xarxa amb un bon remat de cap.

A les acaballes, els gironellencs van tenir un córner però els vallesans el van defensar bé. El refús va arribar als peus de Maca que va realitzar un contraatac en solitari que va ser tallat finalment per Ferran Sibila. Amb aquesta acció va morir el partit, que va deixar un punt per cada equip. Els gironellencs són ara dotzens, dos punts per sobre del Castellar, que és ara l’equip que marca la zona de descens.

Comentaris