Handbol

La victòria de la temporada (28-29)

La victòria de la temporada (28-29)

L’Handbol Berga surt, per fi, de la zona de descens, a falta d’una jornada. Els verd-i-vermells van aconseguir derrotar per la mínima, 28 a 29, al Sant Andreu, un rival directe. D’aquesta manera, se situen 1 punt per sobre del descens, i resta tot obert per a la darrera jornada.

gradaL’equip es jugava la lliga a Sant Andreu, on s’hi van aplegar una quarantena d’aficionats berguedans, que van viatjar amb l’equip en autobús. Fruit d’això, els jugadors ja eren conscients de la importància del partit des de una bona estona abans, i van sortir concentrats.

A l’inici, els dos equips van plantejar una defensa 6-0 i, sobretot per part local, un joc excessivament dur. En els primers 10 minuts, el duel va estar molt anivellat, amb poques diferències, diverses imprecisions i alguns contracops. El rival va evidenciar la seva mancança en el xut exterior, i tirava de pilotes al pivot i alguns xuts des de l’extrem. Gràcies a algunes recuperacions i els conseqüents contracops, el Berga aconsegueix posar-se 3 gols per sobre abans d’arribar al descans, 13 a 16.

subiseraEls visitants arribaven a la segona meitat amb un bon avantatge i podent jugar amb cert aire. Això no obstant, però, els berguedans no l’aconsegueixen gestionar, fins al punt de què el Sant Andreu arriba a posar-se 1 gol per sobre al minut 10 d’aquest segon temps. A partir d’aquí, el marcador segueix anivellat. En aquest tram, destaca el gran nombre de penals xiulats i anotats per part dels dos equips, 6 de 7 pel Sant Andreu i 7 de 8 pel Berga. El final no podia ser més èpic: empat a 28 a falta de 2 minuts. L’àrbitre concedeix penal al Berga, i el pivot Joan Serarols transforma el gol de la victòria. Els berguedans defensen amb ungles i dents la darrera possessió local, que acaba amb una rematada que no troba porteria.

A destacar, en aquest partit, diversos jugadors. Primer, Joan Serarols, anotant molt des dels 7 metres, des de pivot i fent una bona defensa, Arnau Verdaguer, que va fer fins a 8 gols, amargant la defensa rival de totes les maneres possibles, i Jordi Subirana que, tot i arribar tocat, va portar la batuta i va gestionar molt bé els tempos del partit. En la faceta defensiva, destacar la feina de Joan Fauchs i d’Agustí Travé.

Ara mateix, la classificació queda de la següent manera: A baix, ja descendit fa unes jornades, el GEIEG Vermell, amb 4 punts. Per sobre, el Cornellà B i el Sant Andreu, els dos amb 11 punts i a la zona de descens i, ja fora del descens, el Berga, amb 12. Per tant, a falta d’una jornada, els berguedans estan salvats, tot i que encara pot passar qualsevol cosa.

A la darrera jornada de competició, la número 26, els berguedans rebran al Joventut Handbol Mataró Atlètic, que és el líder i ja campió de la categoria, amb 46 punts (només 2 empats i 1 derrota). Per la seva part, els dos rivals directes faran dos desplaçaments: el Sant Andreu al camp de l’Esplugues C (10è classificat amb 15 punts) i el Cornellà al del Garbí de Palafrugell B (8è amb amb 21). Per tant, el Berga ho tindrà complicat per guanyar, mentre que els rivals visiten rivals relativament més assequibles.

victoria

victoria2

Fotos: Josep Maria Serarols

Galeria de la temporada de Josep Maria Serarols
Handbol Berga (Temporada 2015 - 2016)

Comentaris