Ciclisme

Uns 300 ciclistes participaran al BTT Descens d’Avià

Uns 300 ciclistes participaran al BTT Descens d’Avià

Avià serà l’epicentre la primera prova de la Dunhill Cup-Copa Catalunya de descens, aquest cap de setmana. Hi participaran prop de 300 ciclistes que lluitaran per endur-se la victòria en un circuit que comença al pla de Capolat però que acaba recorrent el circuit dels Arbres Blancs d’Avià. En aquest sentit, l’organitzador de la prova i vigent campió de la Copa Catalunya, Jordi Junyent, ha explicat en declaracions per Entre Rivals i Aquí Berguedà que “és un recorregut tècnic, amb molta baixada, i és molt conegut per tots els ciclistes de Catalunya”.

La majoria de participants seran catalans, però també hi haurà corredors que vindran des de França, Madrid o València, entre d’altres llocs de procedència. Pel que fa als pilots locals, a banda de Jordi Junyent, organitzador de la prova i vigent campió de la Copa Catalana, Roger Mateos, Josep Caellas, Adrià Cabanas, Joan Pascuet i Oriol Calderer seran alguns dels representants de la comarca, tots ells competint per l’equip BiciXtrem. Junyent, en particular, ha afirmat que li agradaria “repetir la victòria en la prova d’Avià, tal com va passar l’any passat, i també fer una bona temporada per poder revalidar el títol de la Copa Catalunya”.

El descens és un esport que consisteix en baixar tan ràpid com sigui possible per un circuit marcat per la muntanya, on tan pot haver-hi salts com obstacles. D’aquesta manera, el corredor que fa el millor temps es proclama guanyador de la prova.

L’entrevista sencera a Jordi Junyent, dins el programa Entre Rivals del diumenge passat (10/04):

 

Avià BiciXtrem Capolat Descens Dunhill Cup Jordi Junyent Roger Mateos

Comentaris