Motor

Toni Bou triomfa al Gran Premi de Catalunya de Trial

Toni Bou triomfa al Gran Premi de Catalunya de Trial

Toni Bou s’ha emportat la victòria en la segona jornada del Gran Premi de Catalunya de Trial que s’ha disputat aquest diumenge a les localitats d’Olvan i Cal Rosal. Adam Raga i James Dabill l’han acompanyat en el podi de TrialGP.

Desprès del dia d’ahir on va acabar en segona posició, Toni Bou ha realitzat una carrera impecable. Tot i la seva lesió, en la primera volta només ha penalitzat 3 punts i ja destacava per davant de la resta. Finalment, després de les tres voltes al recorregut, el pilot de Repsol Honda Team ha obtingut 10 punts, 17 menys que el segon classificat, Adam Raga. El pilot de TRS se l’hi ha entravessat la zona 6, zona que li ha fet perdre les opcions de guanyar. En tercera posició ha quedat l’anglès de Vertigo, James Dabill que ha pujat al podi després de quatre anys.

El basc Jaime Busto ha tornat a acabar quart, aquesta vegada per davant del seu company d’equip de Repsol Honda Team, Takahisa Fujinami. El pilot del Motoclub Baix Berguedà Jeroni Fajardo ha finalitzat en sisena posició.

Albert Cabestany, que ahir va fer una gran actuació guanyant la primera carrera del Gran Premi de Catalunya, avui ha patit problemes mecànics en diferents zones i ha baixat fins la setena posició.

Pel que fa la resta de pilots destaquen el gallec, Jorge Casales novè, Miquel Gelabert tretzè, Pol Tarrés catorzè i Francesc Moret dissetè. Oriol Noguera, pilot del Motoclub Baix Berguedà, ha acabat la prova de casa en la setzena posició.

En la categoria Trial2, el podi ha canviat completament respecte el dia d’ahir. Iwan Roberts ha pujat al podi per davant de Pierre Sauvage i Jack Prince. El català Arnau Farré, que ahir va guanyar, avui s’ha hagut de conformar amb la vuitena posició. Marc Riba ha acabat novè, Samuel Obradó dissetè, Gabriel Marcelli divuitè i Gabriel Giró en la vint-i-cinquena posició.

L’anglès Jack Peace, que és el primer any que participa en la categoria Trial125, ha tornat a guanyar (ahir ja ho va fer), per davant de Max Faude i Mikkel Brade. El català Eric Miquel s’ha quedat a les portes del podi.

Finalment, a la categoria Trial Internacional, el pilot del Motoclub Baix Berguedà, Adrià Albejano ha aconseguit la victòria per davant de Berta Abellán i Elisabet Solera, també pilot del Motoclub organitzador.

Després del Gran Premi de Catalunya de Trial, el Mundial de TrialGP queda amb Toni Bou com a líder amb 37 punts, Adam Raga el segueix amb 32 i Albert Cabestany és tercer amb 29.

GPCatalunyaTrial16_Podium-TrialGP_5740_ps

 

El MC Baix Berguedà ha valorat molt positivament la prova gràcies al bon temps i al gran nombre d’aficionats al trial que s’han aplegat als voltants de les localitats berguedanes d’Olvan i Cal Rosal omplint de gom a gom els autobusos que s’han posat a disposició del públic per evitar el col·lapse a la carretera que uneix les dues poblacions.

Toni Bou:  “Ha sigut un cap de setmana molt complicat, ahir vaig tenir bastant dolor i a més he passat una nit dolenta. Tot i això avui he pogut suportar millor el dolor. Estic molt content ja que no m’esperava sortir líder del Mundial desprès de realitzar aquesta carrera. Vull felicitar el Motoclub Baix Berguedà per treball que han fet, podria haver sigut un trial més difícil però han fet molt bona feina i als pilots ens encanta poder córrer un Mundial aquí”.

Adam Raga: “Avui ha sigut una carrera més difícil, la zona 6 se m’ha entravessat i no l’he pogut superar. Tot i això, les sensacions son molt bones i això ens dona confiança per la següent carrera”.

Gran Premi de Catalunya de Trial Mundial de Trial

Comentaris