Motor

Olvan i Cal Rosal, apunt per acollir el Gran Premi de Catalunya de Trial

Olvan i Cal Rosal, apunt per acollir el Gran Premi de Catalunya de Trial

A Olvan i Cal Rosal gairebé tot està preparat, esperant els pilots i equips que participaran en la apertura de la màxima competició mundial d’aquest esport. Olvan/Cal Rosal serà la primera de les vuit proves d’un Campionat del Món que començarà a Catalunya i acabarà, al mes de setembre, a Itàlia.

Toni Bou tornarà a sortir amb el rol de màxim favorit per acabar guanyant el títol que pot representar el domini del pilot català durant tot una dècada a la màxima categoria del Trial Mundial. Des que Bou va guanyar el seu primer Campionat del Món el 2007, ningú més ha pogut batre’l al final de la temporada. Nou títols outdoor i deu d’indoor el converteixen en el número 1 del Trial de tots els temps. Continuarà allargant el seu palmarès de victòries a Olvan/Cal Rosal?

No ho tindrà fàcil, segur. El sots-campió Àdam Raga, el tarragoní Albert Cabestany, el pilot del Moto Club Baix Berguedà Jeroni Fajardo, el japonès Takahisa Fujinami o també el jove Jaime Busto buscaran fer-se amb la primera victòria de la temporada. La batalla està assegurada.

RECORREGUT PENSAT PER ALS ESPECTADORS

Els afeccionats al Trial i espectadors en general que vinguin a Olvan i Cal Rosal els propers 9 i 10 d’abril podran anar a veure les diferents zones del recorregut de forma molt còmoda. Les dotze zones del trial estan situades entre Olvan i Cal Rosal en un recorregut inèdit. Per anar-hi, els espectadors podran anar-hi amb un autobús que el Moto Club Baix Berguedà ha contractat per facilitar el transport col·lectiu. L’autobús es podrà trobar en tres punts destacats: a l’aparcament de la Gravera de Cal Rosal, al centre de Cal Rosal – on es troben les zones 1 i 12- i també a Olvan. Per col·laborar amb la organització de la cursa es demanarà un euro per cada assistent un euro per vehicle al moment d’aparcar. El tiquet donarà accés a l’autobús amb el qual podran seguir el recorregut i accedir a les zones.

RIDE GREEN – CUIDEM DEL MEDI AMBIENT

Cartells ride green

El Moto Club Baix Berguedà és conscient del perjudici al medi ambient que pot causar la massificació i el descontrol dels motoristes a la muntanya. Per aquesta raó, la organització d’aquest Gran Premi de Catalunya s’ha bolcat en fer una cursa el més respectuosa amb el medi ambient. Per això, ha emprès diferents accions que formen part del programa ‘Ride Green’, com la d’evitar el col·lapse circulatori amb la contractació de busos per portar als espectadors a les zones. També es distribuiran diferents contenidors per abocar les deixalles de forma selectiva i no embrutar la muntanya.

A La Gravera i als grups de ones també s’hi trobarà bar i servei d’informació de la cursa. Els seguidors en moto podran fer-ho, però caldrà buscar una acreditació per accedir al recorregut. Un tiquet únic de 10 euros permetrà gaudir de tot el cap de setmana en moto per la mateixa zona per on transcorre el trial.

ALTRES ACTIVITATS

A Cal Rosal hi haurà una zona comercial on els afeccionats podran trobar les últimes novetats en motos i accessoris. Una altra de les activitats que promourà el campionat del Món serà una exhibició de trial en bicicleta els dies de cursa, així com també la signatura de pòsters dels pilots i una demostració de cultura popular catalana: els castells, a càrrec del Castellers de Berga, que tindrà lloc el dissabte a la tarda, un cop s’hagi procedit a l’entrega de premis.

Mapes de serveis i/o recorregut del Mundial de Trial:

Trial16_Mapa recorregut_v1-01

Trial16_Mapa serveis_v2-01

GP Catalunya Trial Motoclub Baix Berguedà Mundial de Trial

Comentaris