Futbol, UE Avià

Castigats al contracop (3-4)

Castigats al contracop (3-4)

Quan encaixes tres gols a la primera mitja hora de joc, entres automàticament al complicat terreny dels miracles. Quan això passa, només una combinació de sort, encert i insistència pot acabar-te ensenyant el camí de la victòria. Dissabte, al municipal Alfons Gonfaus d’Avià, no va ser el cas. La Unió Esportiva Avià va sumar una nova derrota com a local en un partit en què el rival, l’Escala, en va tenir prou traient els ganivets al contraatac. Els avianesos van lluitar per remuntar el 0 a 3 que regnava en el marcador a la mitja hora de joc i van estar apunt d’aconseguir-ho. Al final, però, 3 a 4 pel conjunt de l’Alt Empordà.

El partit va començar amb un Avià dominador que va gaudir de les primeres ocasions per inaugurar el marcador. Malgrat tot, van ser els empordanesos els que van fer-ho i de quina manera. Josep Soler, al minut 13, Abdesslam El Harche, al 20, i Aleix Masjoan, al 29, van encarregar-se de posar un sorprenent 0 a 3 a favor de l’Escala, abans que s’arribés a la mitja hora de joc. Tot i l’adversitat del marcador, l’Avià va seguir dominant el partit i no va tardar en retallar distàncies. L’encarregat de fer-ho, Arnau Ruiz. Encara quedava gairebé un quart d’hora de primera meitat però l’1 a 3 ja no es va moure.

A la represa, l’Avià va sortir amb un pèl més d’intensitat que a la primera part. Fruit d’això, al minut 50, el capità avianès, Joan Noguera, va fer el 2 a 3 retallant encara més la distància en el marcador. Tot i això, l’Escala va respondre amb certa rapidesa. Al minut 59, Pau Ribas, va fer el quart pels de l’Empordà, sentenciant pràcticament el partit. A aquestes alçades, puntuar era un repte realment complicat pel conjunt d’Oliver Ballabriga. Malgrat tot, l’equip va seguir-ho intentant i va aconseguir tornar a escurçar distàncies. El gol, de Jordi Esteve, arribava al minut 67 i amb ell l’esperança d’esgarrapar alguna cosa d’un enfrontament que s’havia posat molt coll amunt. Malgrat tot, la il·lusió va patir un fort cop quan, a falta de gairebé un quart d’hora pel final, l’àrbitre va expulsar el davanter avianès Miki López per doble amonestació. Amb superioritat numèrica i amb un Avià bolcat a l’atac, l’Escala va gaudir de més d’una ocasió per ampliar altra vegada la distància en el marcador, però finalment el 3 a 4 va ser definitiu.

Amb aquesta derrota, l’Avià perd una mica de pistonada respecte la promoció d’ascens i la primera plaça, que dóna l’ascens directe. Els avianesos són ara mateix vuitens, amb 41 punts i a 6 del Manresa, que és el nou líder en solitari, amb 47. El segon classificat és el Sants, amb 45 punts (a 4 de l’Avià), que aquesta setmana ha guanyat a l’Horta per 0 a 2 i li pren la segona plaça.

1cat10404

La propera setmana l’Avià jugarà al camp de l’Escola de Futbol de Mataró, actual 12è classificat, amb 35 punts. en un partit que serà una oportunitat per trencar la mala ratxa de tres partits sense conèixer la victòria que actualment travessa l’equip.

FITXA TÈCNICA:

UE AVIÀ: Sergi Porcel, Roger Brunet, Josep Casasayas, Miki López, Marc Guijarro, Pablo Mitjans, Joan Noguera, Arnau Ruiz, Aleix Béjar, Max Morell i Pol Pintó. També van jugar Eduard Garcia, Marc Torres, David Fernández i Jordi Esteve.

FC L’ESCALA: Carles Blanquera, Pau Ribas, Abdesslam El Harche, Sergi Ramirez, Josep Molinas, Adrà Serra, Agustí García, Aleix Masjoan, Josep Soler, Robert Negre i Nil Pàmies. També van jugar Marc Teixidor, Marc Gasull i Josep Maria Roca.

GOLS:

Min. 13. Josep Soler, 0-1.

Min. 20. Abdesslam El Harche, 0-2.

Min. 29. Aleix Masjoan, 0-3.

Min. 30. Arnau Ruíz, 1-3.

Min. 50. Joan Noguera, 2-3.

Min. 59. Pau Ribas, 2-4.

Min. 67. Jordi Esteve, 3-4.

FC L'Escala Joan Noguera Primera Catalana

Comentaris