Motor

Olvan i Cal Rosal encetaran el Campionat del Món de Trial amb el Gran Premi de Catalunya

Olvan i Cal Rosal encetaran el Campionat del Món de Trial amb el Gran Premi de Catalunya

El Campionat del Món de Trial torna a Catalunya, i ho farà a Olvan i Cal Rosal els propers 9 i 10 d’abril en una competició organitzada pel Moto Club Baix Berguedà. La prova, el Gran Premi de Catalunya de Trial, s’ha presentat  al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport, Dr. Melcior Colet, a Barcelona, amb les principals autoritats esportives i polítiques que donen suport a la competició i també amb la presència dels quatre campions del món de Trial a l’aire lliure: Jordi Tarrés, Marc Colomer, Adam Raga i Toni Bou, que serà el pilot favorit.

gpcatalunya2

El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, ha donat la benvinguda al Gran Premi de Catalunya de Trial, orgullós que la màxima competició del Trial torni a Catalunya. Segons Figueras, el trial “forma part de l’ADN de Catalunya”, ja que els pilots catalans dominen el panorama internacional. El secretari general també ha destacat “la valentia del Moto Club Baix Berguedà a l’hora d’organitzar l’esdeveniment”.

L’acte també ha comptat amb el parlament de Rossend Soler, president del Moto Club Baix Berguedà, que ha incidit en “la il.lusió de la gent del Moto Club, que agafa aquest repte l’any que celebra els 25 anys organitzant curses i agraint a qui ajuda a tirar endavant el nostre somni”. Àngel Viladoms, president de la Real Federación Española de Motociclismo, ha destacat el nivell del Trial català, i s’ha mostrat “orgullós” de la denominació d’aquest Gran Premi de Catalunya. Per últim, David Font, president del Consell Comarcal del Berguedà, subratllant “l’oportunitat pel territori d’acollir la prova i per a que la gent coneixi i tasti el Berguedà”. Font ha anunciat que, des del Consell, “es potenciarà la vessant turística del Berguedà per tal que els visitants puguin gaudir-lo durant el cap de setmana de Trial”.

gpcatalunya3

També hi han estat presents el director del Consell Català de l’Esport, Toni Reig, l’alcalde d’Olvan, Martí Orriols, el representant de la Federació Internacional de Motociclisme, Josep Puntí, i el president de la Federació Catalana de Motociclisme, Josep Abad.

Les novetats d’aquest Mundial

El Campionat del Món FIM de Trial 2016 començarà a Cal Rosal/Olvan amb gpcatalunya4algunes novetats pel què fa al seu reglament. A diferència del Campionat d’Espanya, s’aplica el sistema ‘non-stop’, que penalitza al pilot si deixa d’avançar. Això no és novetat, però sí que ho és el canvi de nom de les categories del Mundial: TrialGP és el màxim nivell, Trial2 és l’antiga categoria Júnior, i Trial125 la classe per als pilots entre 14 i 18 anys que piloten motos amb motor de 125cc. i 2temps. També hi haurà la categoria Internacional.

A Cal Rosal hi haurà una zona comercial on els aficionats podran trobar les últimes novetats en motos i accessoris. Una altra de les activitats que promourà el Campionat del Món serà una exhibició de trial en bicicleta els dies de cursa, així com també la signatura de pòsters dels pilots i una actuació dels Castellers de Berga, que tindrà lloc el dissabte a la tarda, un cop s’hagi acabat l’entrega de premis.

Els horaris

Dijous, 7 d’abril
17:00 – 19:00   Obertura del pàdoc per a camions
18:00 – 20:00  Obertura del pàdoc per a furgons

Divendres dia 8 d’abril 2016
10:00 – 11:00   Verificacions administratives i tècniques TrialGP
10:30 – 11:30   Verificacions administratives i tècniques Trial2
11:00 – 12:00   Verificacions administratives i tècniques Trial125
13:00 – 15:00   Entrenaments TrialGP
13:30 – 15:30   Entrenaments Trial2
14:00 – 16:00   Entrenaments Trial125
15:00 – 17:00   Visita a les zones TrialGP
15:30 – 17:30   Visita a les zones Trial2
16:00 – 18:00   Visita a les zones Trial125

Dissabte dia 9 d’abril 2016
11:00   Sortida de l’últim pilot de TrialGP
16:00  Arribada de l’últim pilot de TrialGP
16:15   Entrega de premis/podis
17:30   Signatura de pilots
17:30   Exhibició de trial en bici
17:30   Actuació dels Castellers de Berga

Diumenge dia 10 d’abril 2016
11:00    Sortida de l’últim pilot de TrialGP
12:00    Exhibició de trial en bici
16:00    Arribada de l’últim pilot de TrialGP
16:15     Entrega de premis/podis

 

FOTO: Presentació de la prova / AUTOR: Jordi Estruch

Cal Rosal David Font GP Catalunya MC Baix Berguedà Mundial de Trial Olvan Rossend Soler Trial

Comentaris