Ciclisme

La quarta etapa de la Volta reuneix els millors ciclistes del món a Bagà

La quarta etapa de la Volta reuneix els millors ciclistes del món a Bagà

Centenars d’espectadors han presenciat l’inici de la quarta etapa de la Volta ciclista a Catalunya al carrer del Raval de Bagà. Es tracta de l’etapa reina d’aquesta edició i podria molt ben ser que servís per decidir el guanyador final.

_DSC0112 (2)Nicolás Viso, alcalde de Bagà, Daniel Martin, líder de la cursa abans de l’inici de l’etapa, i Rubén Peris, director de la Volta, tallant la cinta que donava el tret de sortida a l’etapa d’aquest matí. Foto: Aleix Camprubí

Una edició, doncs, especial per Bagà, que avui ha viscut un Dijous Sant atípic on les bicicletes han pres el protagonisme als turistes que en aquestes dates s’acosten al poble. El director de la Volta a Catalunya, Rubén Peris, ha explicat en declaracions per Ràdio Berga i Entre Rivals que l’organització de la prova acostuma a buscar poblacions petites com Bagà per convertir-les en punts d’inici d’etapes. A més, Peris no ha descartat que algun dia Bagà sigui el punt d’arribada d’una etapa. “Ens agrada fer coses que normalment no es fan”, ha dit.

Qui també ha parlat de Bagà com a escenari d’un gran esdeveniment ciclista ha estat el seu alcalde, Nicolás Viso, que ha volgut donar importància al fet que es produeixi per Setmana Santa. Segons Viso, “Bagà és un poble turístic en aquestes dates i els comerços ja estan acostumats a que hi hagi més feina”. D’altra banda, l’alcalde de Bagà ha recordat que Bagà ja té experiència en acollir la sortida d’una etapa ciclista, rememorant que el poble ja va ser el punt de partida d’una etapa de la Volta Ciclista a Espanya l’any 2013.

En clau esportiva, Joaquim “Purito” Rodríguez, el primer dels catalans a la classificació general, ha posat èmfasi a la duresa de l’etapa que avui surt des de Bagà. Segons “Purito”, “és important per Bagà que es facin aquest tipus de proves i, més encara, tenint en compte els ciclistes que hi participen”.

Igual de prudent s’ha mostrat el ciclista madrileny Alberto Contador. L’actual segon classificat de la general i gran atractiu de la cursa ha recordat que el tram d’ahir ja va ser molt dur i que els ciclistes arriben molt carregats. A més, Contador ha parlat de l’etapa d’avui com un “una etapa Tour”, reconeixent que és d’una dificultat pròpia d’una etapa de muntanya del Tour de França.

Amb la quarta etapa, amb sortida a Bagà i arribada a Port Ainé, els ciclistes passen l’equador de la Volta ciclista per encarar la part final de la prova. A aquestes alçades, el líder de la general és Daniel Martin, ciclista irlandès afincat a Girona. El segon classificat és Alberto Contador, a només 6 segons de Martin, mentre que el francès Romain Bardet és tercer, a 8 segons del mallot blanc. El primer català, com dèiem, és Joaquim Rodríguez, tretzè classificat, però a només 28 segons del líder. Més avall però amb la mateixa il·lusió hi trobem el navassenc Jordi Simon, actualment a la posició 72 i a 11 minuts i 15 segons del líder. Simon ha reconegut que se sent “com a casa” i ha explicat que l’objectiu d’aquesta quarta etapa és “donar-se a conèixer i posar el seu granet de sorra en el treball de l’equip, el Verva Activejet Pro Cycling Team“.

 

Galeria d’imatges

Autor: Aleix Camprubí

1Froome

2Porte

3Quintana1

4Quintana2

5Quintana3

6Purito1

7Purito2

8Aru1

9Aru2

10Sanchez

11Contador1

12Contador2

13Contador3

14Contador4

15Sortida1

16Sortida2

17Sortida3

18Sortida4

19Sortida5

20Sortida6

21Sortida7

22Sortida8

23Sortida9

24VisoMartin1

25VisoMartin2

26VisoMartin3

27VisoMartin4

28VisoMartin5

29VisoMartin6

 

30Sortida10

31Sortida11

32Sortida12

31Sortida13

Alberto Contador Purito Rodríguez Volta a Catalunya

Comentaris