Futbol, UE Avià

El Vic s’endú el derbi intercomarcal contra un Avià desconegut (0-3)

El Vic s’endú el derbi intercomarcal contra un Avià desconegut (0-3)

El gran joc de la setmana passada a Vilassar no ha tingut continuïtat. La Unió Esportiva Avià s’ha vist superada per la Unió Esportiva Vic i veu passar una oportunitat d’or per assaltar el liderat de Primera Catalana. Els avianesos no han fet un bon partit i han perdut per 0 a 3.

El Vic ha dominat el partit de principi a fi. Els vigatans han estat superiors a un Avià que ha tingut les seves opcions però que finalment ha merescut la derrota.

De la primera meitat, poques coses a destacar. A falta de gols, el principal protagonista ha estat l’àrbitre, que no ha volgut assenyalar un penal clar a favor de l’Avià després d’unes mans clamoroses dins l’àrea vigatana. En qualsevol cas, aquest ha estat una de les úniques aproximacions dels homes d’Oliver Ballabriga en aquesta primera meitat. El Vic ha arribat més i millor, però no ha aconseguit batre al porter avianès Marc Guillén.

A la represa, però, les coses han canviat. El Vic ha seguit atacant i ha obtingut el premi del gol. Al minut 62, un bon servei del porter del Vic, Albert Reig, ha superat per alt la defensa avianesa i ha deixat sol davant Marc a Gerard Verdaguer ‘Peque’. Aquest últim ha rebut amb comoditat i ha definit bé per avançar als seus. El gol obligava a l’Avià a remuntar però no matava, ni de bon tros, un partit que seguia obert.

Quan de veritat s’han complicat les coses pels interessos de l’Avià ha estat deu minuts més tard. El visitant Josep Puigdesens s’ha quedat sol davant Marc i el porter local l’ha fet caure, provocant un penal que li ha suposat l’expulsió. El mateix Puigdesens s’ha encarregat de transformar el penal per posar el 0 a 2 i deixar el partit molt coll amunt per l’Avià. Era el minut 72 de partit i els homes d’Oliver Ballabriga havien d’afrontar els poc menys de 20 minuts que restaven amb inferioritat numèrica i el 0 a 2 en contra. Complicat d’aixecar.

El domini del Vic no s’ha vist interromput i l’avantatge s’acabaria incrementant. Al minut 81, John Anton Buceto, que acabava d’entrar, ha fet el tercer pels osonencs i ha sentenciat el partit definitivament. A partir d’aquí, poc més. L’únic fet a remarcar: l’expulsió de Carles Roca, que ha rebut dues targetes grogues en menys de deu minuts i ha deixat al Vic amb deu jugadors. En tot cas, ja era massa tard i l’Avià no ha estat a temps de reaccionar.

La derrota fa mal però no és un drama. Els avianesos perden per segon cop aquesta temporada contra el Vic però segueixen vius a la lluita per l’ascens. Avui, el Vilassar, el líder provisional de la categoria, tampoc ha aconseguit guanyar (ha empatat a 2 al camp de l’Andorra), de manera que, en el pitjor dels casos, l’Avià tancarà la jornada a 3 punts del liderat. De moment, és tercer a 2 punts del Vilassar, que segueix a la primera posició però que podria veure’s relegat a llocs més baixos si demà la Jonquera, Horta o Sants aconsegueixen guanyar els seus compromisos.

 

1cat1203

En qualsevol cas, la setmana vinent els avianesos afrontaran una altra guerra. Jugaran al camp del Mollet, que ja ha jugat (ha guanyat 2 a 3 al camp del Lloret) i que és a la setena posició provisional, a només dos punts de l’Avià.

FITXA TÈCNICA:

UE AVIÀ: Marc Guillén, Eduard Garcia, Toni Líria, Roger Brunet, Marc Torres, Josep Casasayas, Marc Guijarro, Pablo Mitjans, Max Morell, David Fernández ‘Peke’ i Oriol Dalmau. També han jugat Sergi Porcel, Miki López, Ivan Lianes, Arnau Ruiz i Jordi Esteve.

UE VIC: Albert Reig, Adrià Tuneu, Raul Garcia, Ismael Taleb, Gerard Verdaguer, Josep Puigdesens, Adrián Salas, Èric Gómez, Héctor Moreno, Joan Torné i Jaume Serra. També han jugat Carles Roca, John Anton Buceto, Gil Bertrana i Robert Busquets.

GOLS:

Min. 62. Gerard Verdaguer, 0-1.

Min. 72. Josep Puigdesens, 0-2.

Min. 81. John Anton Buceto, 0-3.

Primera Catalana UE Vic

Comentaris