Motor

Dos berguedans travessaran el Marroc en un SEAT Panda

Dos berguedans travessaran el Marroc en un SEAT Panda

L’emblemàtic Panda Raid comptarà amb la participació de dos berguedans en l’edició d’enguany. Marc Rial, d’Avià, i Arnau Colillas, de Gironella, travessaran el Marroc en un SEAT Panda fet a mida perquè no hi hagi problemes i puguin completar els prop de 3.000 quilòmetres de Panda Raid.

Aquest curs acabaran el Cicle Formatiu de Grau Superior d’Automoció a Igualada i ho volen fer per la porta gran. “Havíem de fer un projecte de final de grau i volíem plantejar una temàtica diferent a tota la resta”, han explicat en declaracions per Entre Rivals i AquíBerguedà.

Apd8jEDkGekHgBHtaHV3UU9lHLjZUo-o2SgPWLLEwPyi

La modificació més important que s’ha fet en el cotxe és apujar les suspensions per tal que la part inferior del vehicle no quedi malmesa durant el Panda Raid

El Panda Raid és un ral·li amateur de llarga distància que se celebra cada març al Marroc. Els participants disputen set etapes amb la brúixola i el roadbook com a úniques eines de suport. Per aquest motiu, la prova vol allunyar-se de la tecnologia per posar en valor la intuïció i l’orientació dels participants. A més, l’important no és arribar el primer a la línia d’arribada, sinó fer-ho dins el temps estipulat per l’organització i mantenint la velocitat mitjana que marca el reglament. A més, la posada a punt per la prova és totalment lliure: el cotxe només ha d’haver passat la ITV i ha de portar un protector de motor.

A tot això, la prova també té una vessant benèfica. Cada cotxe que participa al Panda Raid ha de porta 20kg de material escolar, que s’entregarà a la ONG Caminos al Sur. “En una etapa -la tercera-, ens aturem en un poble i fem l’intercanvi. Entreguem el material als nens de l’escola i fem una mica de festa amb ells”, expliquen els dos pilots del Berguedà.

AvkqPD8S3SfnppZdECEDjuCpsB-1iKnAFrDKZZTyU7lw

El SEAT Panda que sortirà des del Berguedà, guarnit amb el patrocini dels diferents negocis de la comarca que col·laboren en el projecte

El Marc i l’Arnau sortiran de Berga el proper dijous, 4 de març, i esperen tornar-hi a arribar al cap de 10 dies. Un viatge d’uns 6.000 quilòmetres, on dos nois de 20 anys es posaran al volant d’un SEAT Panda sense cap mena de por a sucumbir. Només fa dos anys que tenen carnet de conduir però els apassiona la conducció i tot el que hi ha al seu darrera. “No tenim por, en tenim ganes. Ens dividirem la conducció, ja que l’organització ho permet”, diuen.

Però com qualsevol ral·li, el Panda Raid té el seu cost. En aquest sentit, el Marc i l’Arnau es consideren afortunats: han aconseguit atraure prop d’una trentena de col·laboradors que, bàsicament, aportaran diners al projecte a canvi de ser presents a la carcassa del vehicle. “Gràcies a ells, el projecte seguirà costant-nos diners però ens sortirà molt millor de preu”, reconeixen.

Arnau Colillas Avià Gironella Marc Rial Marroc Panda Raid

Comentaris