Futbol, C AT Gironella

Injust final de la ratxa del Gironella (2-0)

Injust final de la ratxa del Gironella (2-0)

L’Atlètic Gironella va rebre ahir una derrota dolorosa, per 2 gols a 0, al Camp del Vic Riuprimer. Dolorosa sobretot per la manera com es va produir: el Gironella va merèixer molt més que aquest resultat. D’aquesta manera, els berguedans acaben amb una ratxa de 6 partits sense perdre (4 victòries i 2 empats).

L’equip va sortir controlant el partit i tenint ocasions, aprofitant la dinàmica dels darrers partits, encara que la gespa natural dificultés el joc per terra. Va haver-hi 3 jugades clau per part del Gironella: La primera, una passada a l’espai des de la banda dreta per Eric, que marxava direcció a porteria contrària, però va ser travat pel darrer defensor i l’àrbitre només li va assenyalar targeta groga. La segona va ser molt similar, quan Pau Ragués se’n va anar, després de combinar amb David Safont, i un jugador li va fer una falta clara, sense cap intenció de tocar la pilota, i només va veure groga. La darrera ocasió va ser un 1 contra 1 d’Angel de la Concepción, anul·lat per fora de joc. Pel que fa al Riuprimer, cal dir que no creava perill. Els locals buscaven diagonals des dels dos extrems molt oberts, però els centrals tapaven bé i refusaven totes les pilotes. El punt fort del Vic: la pilota aturada. Precisament així va arribar el primer gol, dels peus de Noguera (41′) a través d’un córner olímpic, quan la pilota es va colar pel segon pal. D’aquesta manera, l’Atlètic arribava al descans amb la sensació agredolça d’estar jugant un bon partit, dominant totalment, però per darrere en el marcador.

A la represa, el Gironella va sortir encara més a l’atac, mentre que el Vic Riuprimer s’arreplegava cada cop més al seu camp, on es jugaven pràcticament totes les possessions. A mesura que avançaven els minuts, el Gironella arriscava més, amb laterals més profunds i més homes per dins però, com a la primera meitat, seguia faltant la passada definitiva per finalitzar. Un contracop local per banda dreta, va acabar amb una centrada que el lateral no va poder refusar correctament, el rebot del qual va anar a parar al cap d’Alberch i es va acabar colant a l’interior de la porteria (61′). Tot i el gol, que arribava en un moment que el Gironella pressionava molt, l’equip no es va desanimar i va seguir arriscant, passant a una defensa de 3. L’equip va tenir alguna ocasió, com un xut de Safont que no va entrar. En els darrers minuts, l’àrbitre va xiular una segona groga molt dubtosa per Pol Ginestà, que corroborava l’arbitratge nefast i contrari al Gironella que hi va haver durant tot el partit. Al final, 2 a 0 amb aquest regust agredolç d’haver merescut molt més durant tot el partit.

Cap canvi a la classificació de la zona baixa. El Gironella, amb 19 punts, segueix com a 16è classificat. Els berguedans segueixen a un punt de la salvació, que la marquen el Lliçà d’Avall i el Caldes de Montbui, empatats a la 14a plaça.

A la propera jornada, la número 20, l’equip rebrà a Les Franqueses. Els del Vallès Oriental se situen a ara a la 8a plaça, sumant 28 punts.

 

FITXA TÈCNICA

FC Vic Riuprimer REFO: Eduard Erra, Toni Tio, Guillem Parés, Marc Puigdesens, Xavier Centellas, Eveli Noguera, Albert Bach, Arnau Aliberch, Xavier Soler, Marc Pujol, Joan Pérez. També van participar: Jordi Corretja, Ferran Alberch, Carles Vall, Marc Francolí, Marcel González.

CF Atlètic Gironella: Pau Tomàs, Guifré Dalmau, Eric Santmarti, Adrià Sellarés, David Safont, Antoni Sibila, Ferran Prat, Pau Ragués, Pol Ginestà, Angel de la Concepción, Francisco Manuel Rodríguez. També van participar: Guillem Maza, Artur Feliu, Joaquim Escalé, Josep Boatella.

 

Declaracions del segon entrenador del Gironella, Ivan Cortizo:

Comentaris