Atletisme

‘Muntanyes d’il·lusió’, esports de muntanya com a eina d’inclusió social

‘Muntanyes d’il·lusió’, esports de muntanya com a eina d’inclusió social

‘Muntanyes d’il·lusió’ és un projecte que ja li rondava al cap a Dani Tristany quan competia en curses de muntanya amb l’equip italià La Sportiva. Ara, ja retirat de la competició, ha trobat el moment idoni per poder fer-ho realitat. Un projecte social format per ell mateix, Càritas Berga i La Sportiva Espanya amb l’objectiu d’oferir a tots els nens i nenes de Berga les mateixes oportunitats a nivell esportiu.

Sense una de les tres parts involucrades no hi hauria projecte, va explicar Tristany a una entrevista a Entre Rivals. Per una banda, Càritas Berga s’encarrega de triar els nens i nenes que creuen oportuns per a participar en el projecte. I per l’altre banda, Tristany està molt content amb la marca de calçat esportiu La Sportiva, ja que no ha posat cap pega per involucrar-se al projecte, sinó al contrari, La Sportiva posa a disposició material esportiu i dona molta facilitat alhora d’organitzar sortides.

El projecte és una modalitat d’activitats extraescolars i es troben cada dilluns a la pista de l’Escola de Sant Joan durant una hora per tal de desenvolupar diverses tasques. Aquestes activitats compten amb el suport de dos monitors, el mateix Dani Tristany, impulsor del projecte, i Judit Solà, d’Avià i graduada en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport.

Els 7 nens que integren ‘Muntanyes d’il·lusió’ participen en les activitats i/o curses on hi participin els i les corredores de l’equip Júnior de La Sportiva Espanya. Ara bé, l’objectiu principal no és que corrin per competir, sinó per afavorir la cohesió social i la igualtat d’oportunitats en tots els àmbits de l’esport. Tot i això, Dani Tristany explica que hi ha un nen que apunta alt, té ganes de fer-ho bé i entrenar fort.

576_1452197617dani3

A més a més, volen anar enllà del què és l’esport en sí i es marquen com a objectiu que tots els nois i noies aprenguin geografia de l’entorn, flora i fauna, a respectar els companys i el medi on es troben.  “Intentem que tot el que pot aportar l’esport en general i la muntanya els serveixi pel dia a dia”, explica l’excorredor d’Avià.

Dani Tristany veu un futur prometedor al projecte i no es conforma amb Berga, “m’agradaria que “Muntanyes d’il·lusió” es pogués portar a terme a altres ciutats com Vic, Puigcerdà o Manresa… però de moment cal aposentar el que hi ha a Berga i en un futur treballar per expandir-ho”.

Podeu escoltar tota l’entrevista aquí:

 

Càrites Berga Dani Tristany La Sportiva Espanya

Comentaris