Bàsquet, Bàsquet Berga

El Beep Berga s’embutxaca el primer dels dos partits clau (66-71)

El Beep Berga s’embutxaca el primer dels dos partits clau (66-71)

El Beep Berga va aconseguir ahir dissabte una importantíssima victòria de cara al seu futur al capdavant de la Segona catalana. Els de Moisès Soriano van guanyar, per 66 a 71, al Sant Joan Despí, un dels dos rivals directes.

L’inici pels berguedans no va ser fàcil. Tot i la bona defensa, l’equip no acabava d’estar fi i, sobretot en el primer període, el Berga va estar molt travat en la faceta ofensiva. Al segon parcial, l’equip sí que va aconseguir un millor atac, cosa que va ajudar a què el Sant Joan Despí no eixamples la distància. Al descans, els locals anaven 7 punts per sobre.

Ja a la represa, l’equip va estar molt bé en defensa, sent capaç d’introduir diverses alternances, cosa que trastocava els plans ofensius del rival. En atac, el Beep també va estar molt encertat, sobretot des de l’exterior, i fent una molt bona feina a l’interior. A més, Soriano va poder fer diversos canvis en els darrers compassos, en els quals el Berga arribava amb un marge de fins a 8 punts. El resultat final va ser, com dèiem, de 66 a 71.

Tot i les baixes importants dels dos pilars de l’equip, Berenguer i Yuste, els berguedans es van saber imposar a un rival directe. No obstant això, cal destacar l’actuació de Marc Ribera, tant en atac com en defensa, que va aconseguir 4 triples i 21 punts. També van ser importants en la victòria els interiors Oriol Tintó i Bernat Martí, amb 13 punts, i Oleguer, que va fer els mateixos.

Així doncs, després de la victòria, el Berga segueix al capdavant de la taula, augmentant la distància en 2 punts amb el Sant Joan Despí, i seguint a 1 de l’Igualada. Passada la Jornada 14, els berguedans sumen 12 victòries i 2 derrotes.

Ja de cara al proper enfrontament, com explicàvem abans de marxar de vacances, arribarà l’altre partit crucial d’aquesta primera vota. L’equip rebrà a l’Igualada, que, amb 25 punts, segueix com a segon classificat.

Escolta les declaracions de Moises Soriano, entrenador del Beep Berga, a Entre Rivals:

 

Altres partits

El Sots-21 de Berga que va caure derrotat, per un clar 58 a 41, a la pista del Viladecaballs Verd. Amb aquesta derrota contra un rival directe, el Berga es despenja lleugerament de la lluita per les primeres posicions de la taula, i se situa 5è classificat, amb 19 punts. A la propera jornada, els del Bar Tutxi rebran al Sant Fruitós, que amb 17 punts, és a dir, a 2 del Berga, és el 7è classificat.

Pel que fa a les noies del Gonfaus, victòria clara per 54 a 36, en la visita del Sant Nicolau. Amb els punts, les del Sots-25 són ara segones, amb 20 punts, empatades amb el líder, el Cubelles, que té, però, un partit menys. De cara a la setmana vinent, visita a Castellví de la Barca, 8è classificat amb 11 punts.

Per acabar, el Sots-25 del Puig-reig va caure derrotat per un 68 a 56, a la pista del Basquet Pia de Sabadell C, el segon classificat. Amb aquesta derrota, els berguedans són ara 6ns, amb 18 punts. El proper partit serà important ja que enfrontarà el puigreigencs al seu rival més immediat, el Bàsquet Cardona, que suma 20 punts.

Foto: Marc Ribera

Comentaris