Futbol, UE Avià

El Tona surt beneficiat d’un partit intens contra l’Avià (3-1)

Molts s’esperaven que el desplaçament a Tona seria dur, però pocs imaginaven que ho seria tant. Partit protagonitzat per les amonestacions entre Tona i Avià, que ha acabat amb un 3 a 1 favorable al conjunt d’Osona, que no reflecteix el que s’ha vist sobre el terreny de joc. Prova de la intensitat del partit han estat les 10 targets grogues que ha rebut el Tona al llarg dels 90 minuts de partit i les 4 que ha rebut l’Avià. En aquest sentit, però, cal dir que el Tona ha acabat el partit amb 9 jugadors mentre que l’Avià no ha patit cap expulsió, però sí una lesió i de gravetat. Ho veurem més endavant.

A la primera meitat, les defenses s’han imposat als atacs, ja que tots dos equips han platenjat un partit molt defensiu. L’Avià, per exemple, ha sortit amb un 4-4-2 que demostra una setmana més la capacitat que té la plantilla d’Oliver Ballabriga d’adaptar-se a canvis tàctics en funció dels partits.

Malgrat tot, avui les coses no han anat de cara als avianesos. A la mitja hora de joc i amb igualtat total sobre el terreny de joc, el Tona ha aconseguit el més difícil: avançar-se en el marcador. El porter avianès, Marc Guillén, ha aturat una falta servida des de la frontal de l’àrea però el seu refús ha estat caçat per Edu, que ha fet el primer. Des d’aquí fins al descans, poc més a destacar, excepte una ocasió de Noguera que ha sortit fregant el travesser de la porteria del Tona.

La segona meitat ha estat marcada per la lesió de Peke. El davanter avianès ha perdut la consciència durant uns minuts després de caure amb violència després d’una acció aèria amb un defensa osonenc. La duresa de la caiguda ha fet que Peke hagi hagut de ser traslladat en ambulància a l’Hospital de Vic. Tot i això, segons fonts del club, el jugador ja es troba estable, malgrat que des dels serveis mèdics de l’Hospital han preferit deixar-lo en observació unes hores.

Després d’aquesta aturada, el partit ha seguit el seu transcurs, però els jugadors de l’Avià han quedat visiblement tocats i això ho ha aprofitat el Tona per ampliar l’avantatge. Primer, Baruc ha guanyat l’esquena a la defensa avianesa, s’ha superat la sortida de Marc Guillén i ha marcat a porteria buida per fer el 2 a 0. Després, escassos minuts més tard, Eric ha fet el tercer gol que posava les coses molt coll amunt per l’Avià.

Tot i això, a partir del 3 a 0 l’Avià ha reaccionat i ha protagonitzat un atac constant sobre la porteria del Tona i el gol ha acabat arribant. L’ha fet Youssef, quan encara quedaven 10 minuts de partit, i el Tona ha acabat patint. Un patiment propiciat en part per les expulsions en els últims minuts de dos jugadors tonencs, que han deixat als locals amb 9 jugadors sobre el terreny de joc. En tot cas, el públic ha acabat demanant l’hora a un àrbitre, per cert, molt poc generós a l’hora de decidir el temps afegit, tenint en compte les interrupcions que hi ha hagut durant tot el partit. En definitiva, però, 3 a 1, i els tres punts que es queden a Tona.

Aquest resultat fa que l’Avià caigui fins la sisena posició, amb 27 punts, però és que la part alta de la classificació segueix igualadíssima amb 7 equips en només tres punts de diferència. El Tona, per la seva banda, és líder, empatat a 30 punts amb Vilassar de Mar i Mollet.

FITXA TÈCNICA:

UE TONA: Francisco José Sánchez, Aitor Angulo, Jordi Vestit, Gerard Enrich, Eloi Serrajordia, Eduard Margenet, Frederic Juanes, Xavier Mendoza, Baruc Nsue, Rubén Gómez, Eric Juvanteny. També han jugat Alex Pinadella, Guillem Crivillé i Pau Matas.

UE AVIÀ: Marc Guillén, Toni Líria, Roger Brunet, Josep Casasayas, Marc Guijarro “Gigi”, Oriol Martínez, Joan Noguera, Arnau Ruiz, David Fernández “Peke”, Jordi Esteve i Oriol Dalmau. També han jugat Youssef Ezzejjari i Pablo Mitjans.

GOLS:

Min 28. Eduard Margenet, 1-0.

Min. 59. Baruc Nsue, 2-0.

Min. 63. Eric Juvanteny, 3-0.

Min. 87. Youssef Ezzejjari, 3-1.

David Fernández "Peke" Joan Noguera

Comentaris