Atletisme

Josep Roset guanya la cursa petita d’Els Tossals amb rècord històric

Josep Roset s’ha imposat a la prova de 14 quilòmetres del Trail dels Tossals, emmarcada dins el Campionat Maqui de Curses de Muntanya. Roset va quedar per davant d’Adrià Duarri i de Josep Rovira, que van completar el podi. El guanyador de la prova ho va fer amb rècord històric d’una hora i 10 minuts i es consolida així com a líder de la classificació general del Campionat Maqui, a falta de només una cursa perquè conclogui.

En categoria femenina, Sílvia Leal va guanyar amb un temps d’una hora i 27 minuts, aconseguint així el seu hattrick personal, amb 3 victòries en les 3 proves que fins ara s’han disputat del Campionat. Leal, líder destacada del Campionat, va quedar per davant de Núria Puig i de Judit Franch.

Pel que fa a la cursa dels 25 quilòmetres, en homes va guanyar Juan Navarro, gràcies a una gran pujada al Santuri dels Tossals. Navarro va imposar-se a Aleix Corbera i Aleix Conillera, que van completar el podi de la prova gran del trail. En noies, Núria Picas va imposar-se en un emocionant frec a frec amb Rosa Valls.

Finalment, pel que fa a la general per equips, Curses i Marxes del Solsonès segueix com a líder indiscutible de la classificació, seguit pels Mountain Runners del Berguedà.

L’entorn i el fet que sigui l’única prova del Campionat que es disputi al Berguedà, ja que la resta es disputen al Bages, fan del Trail dels Tossals una prova diferent dins d’aquest Campionat Maqui de Curses de Muntanya, tal com ha explicat Marc Ribas, coordinador del Campionat, en una entrevista a l’Entre Rivals de Ràdio Berga.

Escolta l’entrevista sencera aquí:

Foto. Sortida del Trail dels Tossals. Font: Campionat Maqui de Curses de Muntanya