Bàsquet, Bàsquet Berga, Bàsquet Puig-reig

El Beep Berga perd el lideratge a la pista del Torreforta (84-76)

El Beep Berga perd el lideratge a la pista del Torreforta (84-76)

El Beep Berga ha perdut el lideratge de la Segona catalana al caure derrotat en la visita a la pista del Torreforta. El partit es va decantar per un seguit de males decisions i errades del Berga en un final molt ajustat, i també per un arbitratge excessivament permissiu, que va perdjudicat als visitants. El resultat final va ser de 84 a 76.

Des de bon inici el partit va ser molt dur, sobretot en defensa. El Torreforta defensava al límit de l’àrbitratge, i el col·legiat Sergi Tello ho permetia. Els locals apretaven molt la línia de passada, tanmateix com sobre la pilota, pressionat al rival a sobre per recuperar possessions. Això va dificultar molt l’atac del Berga en aquests primers compassos, i, junt amb els nervis que comportava, va propiciar alguna errada en accions – a priori – poc complicades. Després d’aquest inici, els visitants van aconseguir escalar en el marcador i van veure que eren capaços d’anotar i que els hi podien fer mal amb les seves armes. No obstant això, no trobaven la manera d’aturar al rival en la part ofensiva. Els atacs del Torreforta eren bons, superant al Berga i penetrant i anotant fàcil amb la defensa individual, i trencant l’esquema i anotant triples quan els visitants utilitzaven la defensa zonal. Tot i això, el partit va arribar al final molt anivellat, ja que els berguedans només anaven 1 punt per sota a l’inici del darrer període. En els darrers 3 minuts, però, un seguit de pilotes fàcils perdudes per part del Berga, i les recuperacions i l’anotació dels locals, van decantar el partit.

Pel que fa a l’aportació ofensiva visitant, va estar força repartida, amb 4 jugadors anotant més de 10 punts. Els interiors Jordi Berenguer i Oriol Tintó van aportar 23 i 20 punts respectivament, mentre que a fora Oleguer en va fer 11 i Marc Ribera 10.

Amb aquesta derrota l’equip cau a la segona plaça, amb 16 punts, a un punt del líder, l’Igualada, tot i que, com dèiem, aquesta és una lliga molt competida on hi ha molt equips en una diferència molt curta. Al proper partit, el Berga podrà retrobar-se amb la victòria en la visita del Gavà 2, 11è classificat amb 11 punt.

Declaracions del segon entrenador del Beep Berga Hug Tuyet:

 

Altres resultats de bàsquet

El Sots-21 de Berga van guanyar per ampli marcador de 60 a 38, en la visita del Europa International School B. L’equip suma 13 punts i se situa al tercer lloc de la taula. A la propera jornada, els joves rebran el Bosco Rocafort, 6è classificat amb 10 punts.

Les noies del Sots-25 també van guanyar un clar 46 a 19. L’equip acaba la jornada com a segon classificat, amb 11 punts. La setmana vinent tindran una bona ocasió de sumar en la visita al CB IMMA, 9è classificat amb 8 punts.

Puig-reig, els nois del Sots-25 completen el triplet de victòries berguedanes, amb la victòria en la visita del Can Parellada, per 60 a 54. Amb la victòria, els puigreigencs sumen 11 punts i són ara 8ns a la classificació. La propera ocasió serà propícia per sumar, ja que visitaràn el Sallent, que amb 7 punt és el darrer classificat.

Foto d’un partit a casa. Autor: Marc Ribera

Comentaris