Bàsquet, Bàsquet Berga

El Beep Berga fa pagar els plats trencats a Els Monjos (56-74)

El Beep Berga fa pagar els plats trencats a Els Monjos (56-74)

El Bàsquet Berga segueix al capdavant de la Segona catalana, gràcies a la victòria contra Els Monjos per 56 a 74. D’aquesta manera, els berguedans fan pagar els plats trencats al seu rival, després de la derrota a domicili de la passada jornada.

El partit no va tenir massa història. Els visitants van controlar, ja des del primer període, on van sortir molt bé, anotant fins a 3 triples en aquest temps. Els Monjos, sense idees ni recursos en atac, va acabar encaixant un parcial de 9 a 20, ja que el Berga va ser clarament superior en atac i en defensa. Al segon quart, els berguedans van seguir intractables en atac, però van abaixar els braços en defensa, cosa que permet als locals anotar algun triple. Tot i això, s’arribà a la mitja part amb 26 a 43.

Els dos equips es van posar les piles en defensa a l’inici de la segona meitat. Va ser un període amb molt poc joc ofensiu, on els locals van voler posar contra les cordes al Berga fent una pressió a tota la pista i una curiosa defensa zonal 1-3-1. La solidesa del Berga a darrere va impossibilitar que Els Monjos retallessin punts. La truita es va girar al darrer temps, on els atacs van prevaldre clarament a les defenses. Els Monjos, va aconseguir un parcial igualat, de 20 a 20, gràcies a triples, tirs lliures i contraatacs, que els hi van permetre bones anotacions, però el conjunt berguedà va fer valer la seva renta al marcador i va aconseguir aquest 56 a 74 final.

Al final, control total d’un Berga que va fer pagar els plats trencats a Els Monjos, ja que tenien clar que havien de guanyar. De fet, no va fer falta aplicar les tècniques defensives que s’havien preparat durant la setmana i, simplement, es van dedicar “a minimitzar els errors”, tal com va explicar el segon entrenador Hug Tuyet, després del partit a Entre Rivals.

De nou, van destacar el pivot Sergi Berenguer, amb 19 punts, i el base David Yuste, amb 13. També van ser important el 4/5 en triples de l’aler Marc Ribera, que va aconseguir així 12 punts, i l’aportació de l’aler Oleguer, que en va fer 11.

Amb aquesta nova victòria, el Berga segueix líder amb 13 punts (6 victòries i 1 derrota), els mateixos que l’Igualada, que és segon. Els segueixen aprop el Sant Joan d’Espí i el Castelldefels, amb 11.

El CB Corbera serà el rival de la propera jornada, un equip molt jove que va baixar de primera catalana amb el Berga, i que és 13è amb 9 punts (2 victòries i 5 derrotes). “Pensàvem que donaria més canya a Segona”, va assegurar Tuyet. Tot i això, el segon entrenador diu que han de “sortir a tope. Tenim coses preparades per anar preparant, per seguir estant a dalt i demostrar que la derrota va ser una badada”, va afirmar.

 

Altres resultats

El Sots-21 de Berga va aconseguir victòria ajustada, per 2 punts, després d’anotar dos triples en els minuts finals del matx. Els del Bar Tutxi van guanyar a la pista de L’Hospitalet per 58 a 60. Amb aquests 2 punts, l’equip segueix en la lluita per les places més altes, ja que en suma 9 i se situa en la 5a posició, a tan sols 1 del primer classificat. El conjunt podrà augmentar l’avantatge a la propera jornada amb la visita de l’EPSA, un equip que és penúltim i no ha guanyat cap partit.

Encara a Berga, l’equip femení Sots-25 no va jugar aquest cap de setmana, ja que li tocava jornada de descans. Amb 8 punts, i havent guanyat els 4 partits que ha jugat, se situa a la segona posició, a una victòria del primer classificat, que té un partit més. Les noies sí que jugaran a la propera jornada i ho faran -precisament- a la pista del que és el primer classificat, el Cubelles, que ha guanyat els 5 partits que ha jugat i, per tant, suma 10 punts.

El Puig-reig Sots-25 va perdre a la pista del Navarcles per 10 punts, 59 a 49. Els puigreigencs segueixen a la zona mitjana de la taula, concretament al 8è lloc, amb 7 punts (2 victòries i 3 derrotes). A la propera jornada l’equip rebrà un rival directe, amb els mateixos punts que el Puig-reig, i que ocupa la 10a plaça: el CB Cerdanyola ‘C’.

 

Foto d’arxiu. Marc Ribera

 

Comentaris