Atletisme

Núria Picas revalida el títol de la Ultra Trail World Tour amb la victòria a la Diagonale des Fous

Núria Picas revalida el títol de la Ultra Trail World Tour amb la victòria a la Diagonale des Fous

Nuria Picas s’ha proclamat campiona femenina de la Diagonale des Fous (Diagonal dels Bojos), en imposar-se en la seva categoria amb un temps de 28 hores i 11 minuts i 14 segons. Al cap de pocs segons han arribat Emilie Lecomte, segona amb 28 hores, 12 minuts i 32 segons, i Andrea Huser, tercera amb 28 hores, 38 minuts i 53 segons. En la categoria general, Picas ha acabat en la 12a posició.

Després d’entrenar-se amb la victòria a la Volta la Maria d’Avià, la manresana resident a Berga ha posat fi a una temporada amb alts i baixos amb aquest primer lloc de molt mèrit. Amb aquesta victòria, Picas ha revalidat el títol de l’Ultra Trail World Tour, amb 615 punts, tot i l’abandonament de la Ultra Trail Mont Blanc.

bartoloPer altra banda, el berguedà Pau Bartoló ha hagut d’abandonar aquest divendres al matí, per problemes estomacals. Després dels exàmens mèdics, el d’Avià va decidir no córrer la cursa, per evitar mals majors.

En categoria masculina, el guanyador ha sigut Antoine Guillon, amb un temps de 22 hores i 21 minuts. L’han seguit Sebastien Camus, segon amb 22 hores i 41 minuts, i Freddy Thevenin, tercer amb 23 hores i 17 minuts.

La Diagonale des Fous és la darrera cursa de la temporada de la Ultratrail World Tour i, per tant, és la darrera data important d’aquesta campanya per als dos corredors berguedans. La cursa d’ultradistància, que es disputa a l’Illa de la Reunió, va començar ahir dijous a la nit i, des d’aleshores, els participans tenen 64 hores per a completar-la. És una de les competicions més dures d’aquest món, ja que travessa tota l’illa, amb un recorregut de 164 kilòmetres de distància i 9917 metres de desnivell positiu. La ruta passa per 5 muntanyes, algunes de més de 2.000 metres d’alçada.

recorregut

FOTOS: grandraid.sfr.re i  twitter @buff_es i @nuriapicas

Comentaris