Bàsquet, Bàsquet Berga, Bàsquet Puig-reig

Victòria clau del Beep Berga a la pista d’un rival directe (73-81)

Victòria clau del Beep Berga a la pista d’un rival directe (73-81)

El primer equip del Bàsquet Berga va aconseguir una victòria clau per seguir a la primera posició, en guanyar un dels partits més importants de la temporada a la pista de qui, abans del partit, era el segon classificat, La Salle Reus ‘B’. El resultat final va ser de 73 a 81, en gran part gràcies a l’actuació estellar i els 39 punts del pivot Sergi Berenguer.

El Berga afrontava un partit dur, contra un rival complicat que havia aconseguit bons resultats en aquest inici de temporada. De fet, l’equip va suar de valent per aconseguir la victòria, i fins a la mitja part cap dels dos equips va aconseguir dominar ni el joc ni el marcador. El matx va tenir un caire molt ofensiu, per part dels dos equips, cosa que significava que ni uns ni altres estiguessin afinats en defensa. El resultat al final de la primera meitat era de 39 a 40.

Així doncs, berguedans van començar la segona meitat conscients de què la clau estava en la defensa. L’equip va sortir molt concentrat i sabent la feina que havia de fer. La bona defensa va fer que l’equip de Moisès Soriano agafés un avantatge de 6 punts. Tot i això, al darrer període La Salle va aconseguir retallar distàncies, fins a acostar-se a 3 punts al marcador. Els visitants, però, van saber i poder capgirar la dinàmica, amb tres bones recuperacions de pilotes importants, que van acabar amb cistelles fàcils, a més d’algun triple, que els hi va donar l’avantatge suficient per guanyar el partit per aquest resultat final de 73 a 81.

Una de les notícies del partit va estar en el pivot Sergi Berenguer, que va aconseguir pràcticament la meitat dels punts del Berga, concretament 39. També va aportar molt a l’equip el base David Yuste, amb 20 punts, 15 dels quals gràcies a 5 triples (la meitat de l’equip), i Oriol Tintó, que va aportar 13 punts.

Amb aquesta nova victòria, la cinquena en 5 partits, els berguedans sumen 10 punts i segueixen líders en solitari d’aquesta Segona catalana.

El pròxim partit ja no serà, a priori, tan complicat. El rival és el CB Valls, que, a falta dels resultats d’aquesta tarda, és 5è, amb 3 victòries i 2 derrotes.

Declaracions d’Hug Tuyet, director esportiu de l’entitat i segon entrenador del Beep:

 

Altres resultats

Seguint amb el bàsquet, el Sots-21 de Berga va patir la primera derrota de la temporada, al caure per 68 a 54 a la pista del Sant Ignasi de Barcelona. El Bar Tutxi és ara el 5è classificat, amb 5 punts. La propera jornada l’equip tindrà una bona oportunitat per retrobar-se amb la victòria amb la visita del CB Manyanet Les Corts ‘B’, un equip que no ha sumat cap victòria i és, a hores d’ara, l’avantpenúltim.

En l’apartat femení, les noies del Sots-25 van aconseguir una victòria contra el Castellar, 55 a 45. Les berguedanes se situen colíders, amb 6 punts i 3 de 3 en victòries. De cara a la propera jornada, podran seguir sumant a la pista del Capellades, que és el darrer classificat, ja que només ha jugat un partit aquesta temporada i l’ha perdut.

Per acabar, el Puig-reig Sots-25 va tornar a perdre, per 58 a 54, a la pista del CB Llivia-Puigcerda. Amb aquest resultat, l’equip se situa a mitja taula, concretament a la 8a plaça, amb 4 punts, 1 victòria i 2 derrotes. De cara a la propera jornada, els de Puig-reig rebran el Navàs, un conjunt amb 3 victòries en 3 partits i, per tant, 6 punts, que és el segon classificat d’aquest Grup 5 de la categoria Sots-25.

 

Foto del darrer partit a casa: Marc Ribera

Comentaris