Handbol

Primera victòria d’infart de l’Handbol Berga a la nova categoria (26-25)

Primera victòria d’infart de l’Handbol Berga a la nova categoria (26-25)

L’Handbol Berga va aconseguir la primera victòria en aquesta Tercera catalana preferent, en imposar-se al GEiEG Vermell de Girona per 26 a 25, en un final molt ajustat. Els de Quico Sanz va aconseguir una important gesta a la nova categoria, després de dues derrotes i de la dolorosa desfeta de la jornada passada.

L’equip afrontava el partit amb ganes de jugar bé i, sobretot, de demostrat que pot competir i guanyar partits en aquesta competició. El 7 inicial va sortir molt ficat a l’inici del partit, sobretot durant els 10 primers minuts, on van aconseguir una important renda de 2 gols favorables, que es va anar mantenint. A la bona defensa de l’equip s’hi van poder sumar bones combinacions i jugades en atac. Al minut 15, però, el conjunt es va travar lleugerament, i els gironins ho van aprofitar per empatar. Amb l’habitual roda de canvis de l’equador de la primera meitat van entrar jugadors frescos, que van aportar aire i idees a l’equip. Així, van aconseguir marxar de fins a 4 gols en el marcador en els darrers compassos del període. Algunes jugades desencertades en els darrers 2 minuts, però, van fer que la distància al final de la primera part sigues, altre cop, de 2 gols.

La mateixa tònica va seguir als darrers 30 minuts: el Berga dominava i volia guanyar el partit. La falta d’intensitat defensiva i la falta de lucidesa en atac, però, va fer que l’equip no pogués ampliar la distància d’1 gol a favor, durant bona part del període. L’àrbitre va tenir una actuació polèmica en aquesta meitat, fins al punt d’arribar a xiular 7 exclusions i 1 expulsió en contra dels locals, cosa que va ajudar als gironins a empatar el partit a 20. El Berga, però, es va saber sobreposar, treballant fort i defensant bé. Ja a les acaballes del partit, l’equip anava 2 gols per davant. Quan faltava un minut, una pèrdua de pilota va provocar un gol dels rivals que va fer perillar els tres punts. Tot i això, l’equip va saber jugar els darrers instants, i es va acabar imposant per 26 a 25.

Amb aquests 2 punts, els de la capital pugen fins a la 10a plaça, amb 1 victòria en 3 partits. Així doncs, aconsegueixen situar-se a la zona mitja baixa, empatats a punts amb 3 equips més.

L’equip tindrà una bona oportunitat d’aprofitar la ratxa per seguir sumant en la visita, la propera jornada, a la pista del CH Esplais de Castelló d’Empúries. Els de l’Alt Empordà són ara avantpenúltims, amb 1 punt.

RAMON

 

FOTOS: Josep Maria Serarols

Comentaris