Atletisme

Jan Margarit i Núria Picas guanyen la Volta la Maria, a Avià

Jan Margarit i Núria Picas guanyen la Volta la Maria, a Avià

Jan Margarit i Núria Picas han estat els guanyadors de l’edició d’enguany (la 7a) de la Volta la Maria, d’Avià. Jan Margarit va ser el més ràpid a completar la cursa amb un temps de 1 hora 8 minuts i 25 segons, seguit de Josep Rovira amb 1h 09′ 18” i Pau Zamora amb 1h 10′ 51”.

I en categoria femenina, la campiona de l’Ultra Trail World Tour 2014, Núria Picas, va ser la primera en arribar a la meta amb un temps d’ 1 hora 17 minuts i 36 segons. En segon lloc va quedar la corredora d’Olvan Rosa Valls, amb un temps d’ 1h 23′ 33”. I la corredora local (d’Avià) Maria Beringues, actual campiona d’Espanya en categoria individual cadet, va ser la tercera classificada en categoria femenina i també la primera classificada local, amb un temps d’ 1h 27′ 15”.

Hi van participar 215 persones que van recórrer ahir, diumenge, els 15,5 quilòmetres del circuit de la tradicional cursa Volta la Maria, que travessa camins i corriols del nord del municipi d’Avià fins a Coforb, el punt més alt de la cursa i “on el paisatge és més espectacular i bonic”, segons els organitzadors.

voltalamaria2Als corredors de la Volta la Maria s’hi sumen els participants a la cursa infantil, que també va tenir molt bona acceptació. En total, més de 450 atletes van córrer les curses de muntanya d’Avià. En aquest sentit, tal com apunta l’organització, “aquesta cursa és un reflex que indica que el planter de corredors de muntanya al Berguedà està assegurat”

En cada edició de la cursa augmenten els corredors en categoria SUB-16, “que es veuen capaços de completar el circuit al costat dels grans. Aquest any, 30 corredors d’aquesta categoria han completat el recorregut, i fins i tot un nen de 10 anys, que ha deixat enrere el pare”. I afegeixen en una comunicat: “l’afició a la muntanya es deu bona part a l’escola trail de l’associació esportiva Mountain Runners del Berguedà, que forma i ensenya a estimar la muntanya als seus socis i alumnes”.

En categoria SUB16, el corredor Arnau Cases va ser el més ràpid amb un temps de 1h 14′ 52”, seguit d’Ot Ferrer amb un temps de 1h 25′ 42” i Marc Noguera amb 1h 26′ 00”. En fèmines, Laia Gonfaus, va obrir la classificació SUB-16, amb un temps de 1h 38′ 33”, la segona classificada va ser Aina Monné amb 1h 59′ 10”, i va tancar el podi udit Camposo amb 2h 08′ 09”.

En el moment de l’entrega de premis, l’Ajuntament d’Avià i la comissió organitzadora de la Volta la Maria van fer un homenatge a Pau Bartoló, per la seva trajectòria, pels èxits assolits i pel que representa pel poble.

Trobareu totes les classificacions de la cursa a la web www.voltalamaria.cat

 

FOTOS: Cursa Volta la Maria. AUTOR: Cesc Mas

Avià Jan Margarit Mini Volta la Maria Núria Picas Pau Bartoló Volta la Maria

Comentaris