Ciclisme

El corredor d’Avià Jordi Junyent, campió de la DVO Downhill Cup 2015

El corredor d’Avià Jordi Junyent, campió de la DVO Downhill Cup 2015

La Copa Catalana de descens va posar punt i final a la temporada el passat cap de setmana a Vielha (Vall d’Aran Bike Parks).

La categoria Elit va ser encapçalada per Jordi Junyent (Saracen-Funn-Madison) amb un crono de 03:24.70, qui va poder mantenir-se com a líder i per així acabant guanyant a la general, seguit de Guillem Jorba i Pasqual Canals.

Junyent valora molt positivament aquest final de temporada. Tal i com va comentar ahir als micròfons d’Entre Rivals, a més de les proves a nivell català i espanyol, també ha competit en cinc proves mundialistes on el nivell però, és molt més alt.

Els inicis de Junyent en el descens van ser fent salts i baixades amb els amics, però no va ser fins el 2008 quan va disputar la seva primera carrera oficial. A partir de llavors va començar a entrenar fins a arribar a ser campió de la Copa Catalana i del Provincial en les categories Cadet i Júnior. Al 2010 va ser subcampió d’Espanya Open de DH i al 2011 va quedar en onzena posició a l’European Cup. Ja al 2014 va guanyar la Copa Challenge DH i va ser subcampió de Catalunya. I enguany ha guanyat el DVO Downhill Cup, ha pujat al tercer graó del podi en l’Open d’Espanya i ha acabat el Campionat d’Espanya amb una setena posició.

jordi

El descens és un esport poc conegut, consisteix a baixar per un pendent tot terreny el més ràpid possible. Aquesta modalitat és considerada com la més extrema i arriscada de totes. Segons Junyent, “des de fora com un esport de molt alt risc i que no pensem el que fem, però jo personalment si que abans de tirar-me, penso bé el que faig”.

La gent es va animant mica en mica en practicar el DH, tot i això encara falta perquè es conegui més aquesta modalitat ciclista amb campions al Berguedà.


 

 

Descens DH DVO Downhill Cup 2015 Jordi Junyent

Comentaris