Atletisme

Kiku Soler, sobre el seu llibre: “M’ho he passat molt bé escrivint però no m’he plantejat seguir-ho fent”

Kiku Soler, sobre el seu llibre: “M’ho he passat molt bé escrivint però no m’he plantejat seguir-ho fent”

“Senzill i de sentit comú.” Així defineix Kiku Soler el seu primer llibre, “Curses de Muntanya, manual pràctic”, pensat per ser una eina útil per totes aquelles persones que vulguin endinsar-se en el món de les curses de muntanya. Amb un palmarès envejable a l’esquena, Soler ha fet història en el món de les curses de muntanya. “Vaig guanyar el primer campionat d’Europa que es va fer”, reconeix orgullós als micròfons de Ràdio Berga. En aquest sentit, el propi Soler admet que aquesta fita, juntament amb el triomf a l’Aneto, ha estat el punt més àlgid de la seva carrera. Guanyador de grans curses d’arreu d’Europa, ara, amb 51 anys, ha assolit un nou repte: escriure un manual pràctic sobre les curses de muntanya.kiku-soler (1)

Quan l’editorial Cocetània li posa sobre la taula el projecte, ell s’ho pensa durant uns dies però s’acaba decidint. “Sabia que l’editorial ho faria tan si l’autor era jo com si ho era un altre”, reconeix. Però Kiku Soler és una persona entrenada en el món del relat. Des de fa molts anys, cada dos mesos escriu un article d’opinió d’una pàgina a la revista Trail, en el qual parla absolutament de tot del món de les curses. Malgrat tot, mai s’havia plantejat la idea d’escriure un llibre com aquest.

“Correm des de que som humans. Correm per caçar i correm per no ser caçats”, reflexiona en el llibre. Kiku Soler és plenament conscient que l’acció de córrer és quelcom que “genèticament portem arraigat, així que qualsevol persona s’hi pot endinsar”. Aquestes i moltes més reflexions formen part d’aquest manual, que ja es troba a la venda pel preu d 11 euros amb 90 cèntims.

L’entrevista sencera, emmarcada dins el programa Entre Rivals de Ràdio Berga, aquí:

Curses de muntanya Kiku Soler

Comentaris