General

El Club Esquí Berguedà reactiva la secció d’esquí de fons

El Club Esquí Berguedà reactiva la secció d’esquí de fons

El Club Esquí Berguedà (CEB) ha tornat a activar la secció d’esquí de fons. La forta tradició que té aquesta pràctica esportiva a la comarca ha propiciat a tornar a engegar l’esquí de fons, tal com va explicar el president del CEB, Miquel Batriu, durant la presentació, al costat dels membres de la secció Lluís Travé i Jordi Cervera.

Club amb història

El Club Esquí Berguedà (CEB) va néixer el 1928. És un club amb llarga història. I val a dir que abans, el 1908, uns barcelonins ja van fer les primeres esquiades de tot Catalunya als Rasos de Peguera. Més tard, hi va haver la fundació del Club Excursionista de Berga i d’aquí, més tard, el 1928, va néixer el CEB.

Ja als anys 30 es van començar a organitzar campionats a nivell català d’esquí per relleus al Rasos de Peguera, on segons els membres del CEB, els esquiadors berguedans van acabar en la segona posició. I és que segons Lluís Travé, al berguedà hi havia molta gent potencial en aquest esport. El president del CEB, Miquel Batriu, va remarcar també que l’any 1958 el CEB va organitzar el Circuit de Berga, una cursa de fons urbana, en un any en que la ciutat berguedana va tenir una gran nevada.

Ja els anys 70 i 80 el club es trobava amb molt bona salut, realitzant moltes activitats esportives i tenint bons resultats a competicions, amb equip femení i tot.

Represa de l’activitat de l’esquí de fons

Entre l’activitat havia tingut molta trascendència i importància l’esquí de fons. Per això, el CEB ha cregut oportú tornar a obrir aquesta secció. Segons Lluís Travé, “també és important per tal que a la gent que li agrada aquest esport i que va per lliure, pugui tenir un club on recolzar-se i aprendre la tècnica”. Un fet que va ressaltar, perquè a part d’explicar la de l’esquí normal volen ensenyar el patinatge, és a dir, la tècnica lliure, que per ells és la base per aprendre l’esquí de fons. L’únic problema que hi ha amb l’esquí de fons és que només es pot practicar durant els mesos d’hivern, però amb el patinatge es podria perfeccionar la tècnica durant tot l’any.

Data per als primers cursets

Jordi Cervera, membre de la secció d’esquí de fons, ha comentat que ja tenen data per estrenar-se. Volen iniciar aquesta secció amb un Curset de Nadal que es farà els dies 27, 28, 29, 30 de desembre i 2, 3, 4 i 5 de gener.  Primerament ensenyarien els nens a esquiar i quan ja en sabessin els farien anar a provar la Copa Catalana Mini, la qual consta de 5 proves.

A partir d’aquest curset, cada cap de setmana que hi hagi neu n’esperen fer més. El lloc triat per realitzar aquests cursos tècnics és l’estació d’esquí de La Porté, ja que aprofitarien els busos que fan servir el mateix CEB per als cursos d’esquí.

Trobada d’exfondinstes berguedans

Per altra banda, el CEB va organitzar dissabte una trobada d’exfondiestes berguedans. A l’hora de crear la nova secció d’esquí de fons es van adonar que al Berguedà havien arribat a practicar aquest esport un centenar de persones. Per això van veure oportú fer una trobada, retrobar-se i recordar sortides i anècdotes de l’esquí de fons berguedà.

Els membres de la nova secció d’esquí de fons del CEB esperen que aquest projecte sigui molt engrescador, tant pels que ja el practiquen com per aquells que s’hi vulguin sumar d’ara endavant. Animen a tothom a provar-ho.

 

FOTO: D’esquerra a dreta: Jordi Cervera, Miquel Batriu i Lluís Travé. AUTORA: Meritxell Pey

 

 

CEB Club Esquí Berguedà Esquí de fons

Comentaris