Motor

Més de 100 pilots participen a la III Rostollada Motorshow d’Avià

Més de 100 pilots participen a la III Rostollada Motorshow d’Avià

Ahir la localitat berguedana d’Avià va celebrar la seva festa del motor presidida pel campió del Rally Dakar 2015, Marc Coma. L’objectiu principal de la III Rostollada Motorshow és la de seguir recaptant fons per la “Fundació Wings for Life”, que busca una cura per a les lesions de medul·la espinal.

Durant tot el dia es va poder gaudir de les derrapades i dels sals que prop de 100 corredors repartits entre les categories de nens, clàssiques, open i elit, van realitzar al circuit ubicat a les afores d’Avià. .

L’activitat va començar al matí amb els nens i les clàssiques. Pel què fa a la categoria dels més petits, per una banda 50cc, el més ràpid va ser Nil Rojas, seguit de Pau Alzina i Alex Lopez; van completar el podi Nil Pallares i Salvador Piguillem, quart i cinquè respectivament. Per altra banda, amb 65/80cc, Eric Tomas, Marti Escofet i Pol Oliveros van ser els tres primers per davant de Victor Alonso i Oriol Roca.

Podi nens 50cc Podi nens 60/85cc

A l’esquerra podi nens 50cc i  a la dreta podi nens 60/85cc

En la III Rostollada també tenien cabuda les motocicletes més antigues. Miquel Vives, Oriol Miró i Pere Molina van pujar al podi en Pre-76 que va completar Joan Oliveres amb la quarta posició. En Post-76, Xavier Castey va ser el més ràpid per davant d’Albert Pons i del navassenc, Agustí Vall. La quarta posició va ser pel pilot de Berga, Jordi Figuls, seguit de Antoni Navarrete, cinquè.

Podi Clàssiques Post-76  Podi Clàssiques Pre-76

A l’esquerra podi clàssiques Post-76 i a la dreta podi clàssiques Post-76

En aquesta categoria de motocicletes Post-76 hi van participar molts més pilots berguedans: Pere Junquera, Lluis Soler, Pep Rossinyol, Josep Bruch, Jordi Puig i el pare de Marc Coma, Ricard Coma.

Pilot de Berga, Jordi Figuls                                                           Pilot del Berguedà, Jordi Figuls

Ja entrada la tarda va ser moment per les categories Open i Elit, on també hi va haver una exhibició d’un sidecar, que va posar encuriosir al públic que es va aplegar al circuit d’Avià.

En Open, la categoria oberta a totes les cilindrades, van pujar al podi Elisson Mederiros, el pilot d’Avià Marc Serra i Raul Martínez; van completar el podi Amos Teixidor i Albert Farres, quart i cinquè respectivament. El pilot del MC Baix Berguedà, Guillem Franquesa no va tenir una bona carrera i va acabar sisè. En aquesta categoria també hi havia altres pilots berguedans com ara Nil Trasserra.

Podi Open Podi Open

En la categoria d’Elit es van realitzar tres finals, on els pilots Jaume Betriu i Jose Luís Martínez estaven molt igualats i es van passar varies vegades, acabant amb dues victòries pel pilot d’Husqvarna, Jaume Betriu, i amb una per l’ex pilot nacional de motocròs i ara company d’equip de Marc Marquez, Jose Luís Martínez. Com a constant i regular va ser el pilot Nil Bussot que va acabar les tres finals en tercera posició.

mujal martinez

A la dreta Marc Mujal, pilot del MC Baix Berguedà   i a l’esquerra el pilot de Lleida,  Jose Luís Martínez

Així doncs, finalment va guanyar Jaume Betriu, seguit de Jose Luis Martinez i Nil Bussot; els van acompanyar en el podi d’elit Kirian Mirabet i Marc  Solà. Destaquem també la participació del dakarià Jordi Viladoms i els pilots del MC Baix Berguedà, Lluis Riera, Marc Mujal, Roger Ballús i Joan Noguera.

Podi Elit                                                                                      Podi Elit

Marc Coma signant samarretes als més petits

Per Marc Coma és un orgull organitzar aquest tipus de proves on hi té cabuda tothom, “la Rostollada és una carrera una mica diferent al que estem acostumats aquí al Berguedà i es tracta de que sigui una festa del motor on la gent pugui gaudir de les carreres de motos i sobretot que hi hagi totes les categories amb gent de tot tipus”.

El d’Avià ja ha començat a dur a terme el nou càrrec de director esportiu del Rally Dakar, on ja ha hagut afrontar un primer obstacle: la modificació del recorregut a causa de la retirada de Perú.

Fotografíes: Meritxell Pey Pino 

Avià Jaume Betriu Jordi Viladoms Marc Coma Rostollada

Comentaris