Atletisme

Andreas Dreitz aconsegueix el rècord de la Sailfish half triatló de Berga

Andreas Dreitz aconsegueix el rècord de la Sailfish half triatló de Berga

La cinquena edició de la Sailfish half triatló de Berga es va disputar el passat diumenge a la ciutat i la notícia va estar en el triatleta alemany Andreas Dreitz, que partia com a favorit i que va aconseguir batre el rècord de temps d’aquesta prova, amb l’espectacular marca de 3 hores, 51 minuts i 2 segons. Els altres calaixos del podi els van ocupat Jordi Matos, del Team Loco Sailfish, amb un temps de 3 hores, 54 minuts i 57 segons, per tant a uns 4 minuts de Dreiz, i a poc més d’un minut ha arribat el corredor del JAB Berga Team, Sergi Puigmal, amb una marca de 3 hores, 56 minuts i 18 segons.

Moisès Gangolells, director i organitzador de la prova, va lloar el temps a batre establert avui per Dreitz. “És una persona top mundial. Ha deixat el rècord de la prova de Berga molt cara per a qui el vulgui aconseguir superar”, va assegurar.

guanyadoressail

En la categoria femenina la guanyadora va ser Judith Corachán, del club Where is the limit?, amb un temps de 4 hores, 15 minuts i 12 segons. En segona posició va arribar Mercè Tusell, amb un temps de 4 hores, 21 minuts i 15 segons, mentre que al tercer lloc hi ha va acabar una de les favorites a guanyar la prova, la toledana Maria Ortega de Miguel, amb un temps de 4 hores, 31 minuts i 50 segons.

Pel que fa a la categoria de clubs, a nivell masculí va aconseguir la victòria el Prat Triatló 1994, amb un temps de 12 hores i 28 minuts, seguit del Club Esportiu Cube Manresa i del Club Esportiu Where is The Limit?. En la categoria femenina, Fasttriatlon Club va aconseguir la victòria amb 15 hores i 45 minuts, seguit del Club Esportiu Cube Manresa i el Triatlo BCN-Triforfun.

Aquesta edició de la Sailfish ha destacat, entre altres coses, pel nombre d’inscrits, un total de 925, dels quals s’hi han acabat presentant 663. D’aquests, han sigut 613 els que han finalitzat la prova, ja que 31 esportistes s’han acabat retirant i 19 han estat desqualificats. Recordem que la prova consisteix en 1.900 metres de natació, 90 kilòmetres de bicicleta de carretera i 21 kilòmetres de cursa a peu. La novetat d’enguany ha sigut la de la incorporació de la modalitat de relleus de 3 persones, on cada un dels participants realitzava un segment dels tres que hi havia. Gangolells fa una valoració molt positiva d’aquesta cinquena edició de la prova i considera que ha sigut “l’any de la culminació” d’aquesta feina. “Ens ha ajudat tot: hem fet rècord d’inscripció, hem fet rècord de la prova, el temps ens ha acompanyat i ha sigut una prova molt maca”, ha explicat.

Amb aquesta cinquena edició finalitza l’acord entre organització i Ajuntament i el futur del triatló de Berga queda ara a l’aire. Gangolells és optimista pel que fa a la continuïtat de la prova a la ciutat, tot i que encara no se’n ha parlat. “S’ha de seguir la tasca que s’ha fet. L’hem de continuar, l’hem de millorar i l’hem de fer anar cap on ens agradaria que anés”, ha assegurat al programa Entre Rivals. El director ha desmentit així els rumors que situaven la prova a la localitat d’Avià de cara a la propera edició i considera que no s’ha de patir per la continuïtat d’aquesta prova a la capital del Berguedà.

 

Galeria d’imatges

Autor: Elisabeth Rubio

sail1

sail2

 

 

 

 

 

sail3 sail4

sail5  sail7

sail6 sail8

sail9

Berga Bicicleta Cursa Natació sailfish triatló

Comentaris