Futbol, C AT Gironella

El Gironella perd un partit sense història a Can Parellada (2-0)

Toca aixecar cap. El Gironella va veure’s superat pel Can Parellada en un partit força fluix dels de Ponti diumenge passat a Terrassa. El conjunt vallesà va tenir-ne prou amb una primera part bastant correcte per endur-se els tres punts d’un partit força còmode per estrenar-se a Segona Catalana. Recordem que el Can Parellada ha pujat aquest any de Tercera Catalana, després d’imposar-se amb autoritat a un campionat on també hi van participar el filial del Gironella, l’Olvan i el Puig-reig.

Onze inicial de l'Atlètic Gironella davant el Can Parellada. Font: CD Can Parellada

Onze inicial de l’Atlètic Gironella contra el Can Parellada. Font: CD Can Parellada.

Pel que fa a l’enfrontament de diumenge, els gironellencs van controlar el partit fins al minut 10. Fins aquest moment, el Gironella dominava i gaudia d’ocasions clares per avançar-se en el marcador. Malgrat tot, el Can Parellada va colpejar al rival amb una lliçó d’efectivitat i va avançar-se en el marcador aprofitant la primera oportunitat que va tenir.

A partir d’aquest moment, el Gironella, imprecís en la construcció i inoperant en atac, va patir una davallada important pel que fa al ritme i a la intensitat. A més a més, el Can Parellada mostrava una superioritat absoluta a pilota aturada, de manera que el segon gol local era qüestió de minuts.

Malgrat tot, el conjunt de Ponti va aguantar fins el límit del descans. A escassos segons d’encarar el túnel de vestidors, una falta d’entesa entre els defenses berguedans va permetre a al davanter centre local quedar-se sol davant el porter del Gironella. Aquest, molt hàbilment, va superar la sortida del porter visitant i va marcar a plaer a porteria buida, fent pujar al marcador un 2 a 0 en un moment clau de partit.

A la represa, el Gironella va semblar despertar una mica gràcies, en gran part, a l’expulsió del local Miguel Ángel Ordóñez, que havia estat l’autor del primer gol del partit i que va deixar en inferioritat numèrica al seu equip tot just començada la segona meitat. Tot i això,  les imprecisions en la construcció i les dificultats per crear perill seguien sent el gran handicap del conjunt de Ponti, que no va ser capaç de retallar distàncies i fer l’esperat gol que el tornava posar dins el partit.

Per si això fos poc, en els darrers instants de partit, el porter del Gironella, Francisco Manuel Rodríguez, va veure la segona groga per protestar i va deixar al seu equip també amb 10 jugadors. A partir d’aquest punt, els partit es va anar morint amb un Can Parellada encantat amb el resultat i un Gironella resignat i pensant en els aspectes a millorar de cara a les properes jornades.

Una derrota no és ni de bon tros la millor manera d’encetar la lliga però sí que pot servir com a toc d’atenció per millorar de cara al futur. La resposta a tot plegat se sabrà el proper diumenge, a 2/4 de 5 de la tarda i al municipal de Gironella, on els homes de Jordi Pont s’enfrontaran al recentment descendit de Primera Catalana, Vic Riuprimer. Els d’Osona van començar la lliga amb bon peu, imposant-se al Juventud 25 de Septiembre per un plàcid 3 a 1.

FITXA TÈCNICA:

CAN PARELLADA: Jihad Hablili (P), Angel Gil, Miguel Ángel Ordóñez, Juan José Leoncio, Jonathan Valverde, Jonathan Ortega, Javier Amo, Imanol Pérez, Oscar Campano, Carlos Sánchez i Hassen. També van jugar Nilberthy Kewm Barbosa, Raul Palma, Cristian Ruz i Angel Alcarria.

GIRONELLA: Pau Tomàs, Marc Sala, Ignasi Mena, Guifré Dalmau, Eric Santmartí, Adrià Sellarés, Rafael Zafra, David Safont, Antoni Sibila, Miquel Noguera i Francisco Manuel Rodríguez (P). També van jugar Ferran Prat, Josep Boatella, Àngel de la Concepción i Jofre Barrull (P).